Tα πιο λαχταριστά και αφράτα Pancakes!!! (Προσοχή τα δάκτυλα σας)

Tα πιο λαχταριστά και αφράτα Pancakes!!!  (Προσοχή τα δάκτυλα σας)

Τεμάχια: 9 

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 270 gr. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 gr. μαγειρική σόδα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 260 ml  γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 βανίλια (σκόνη)
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε, το γάλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλεύρι! Ανακατεύουμε !
  2. 2.   Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα! Ανακατεύουμε!
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς στο μείγμα.(και μέχρι να νιώσουμε μια κάψα στον δικέφαλο). Προσθέτουμε την βανίλια.
  4. 4.   Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί,
  5. 5.    Παίρνουμε το ποτηράκι του ελληνικού, το μόνο (όποιος τον πίνει σε κούπα, μην το επιδιώξει… δεν κάνουμε βαφλα) και το γεμίζουμε με μίγμα και το απλώνουμε στο τηγάνι. Εναλλακτικά, όποιος πίνει Φραπέ, με το κουτάλι της σούπας, δυο κουταλιές στο τηγάνι.
  6. 6.   Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα.
  7. 7.   Αφού ψηθεί, το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί.
  8. 8.  Σερβίρετε με ότι τραβά η κάρδια σας και απολαύστε

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης