Οι καλύτερες τροφές για το καλοκαίρι

ΑΠΟ: ΓΚΑΤΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - Μάι• 11•15

 

diatrofi

Επιμέλεια άρθρου:Αγγέλη Πένη

Φρούτα εποχής, πολλά νερά και κρύο τσάι είναι ορισμένα μόνο από όσα έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Το θετικό είναι πως όλα αυτά τα απολαυστικά προϊόντα, είναι υπεύθυνα και για την καλή μας διατροφή. Σας παρουσιάζουμε δέκα τροφές του καλοκαιριού, που θα ενισχύσουν τη διατροφή σας.

 

1. Φρούτα

Τα καλοκαιρινά φρούτα τρώγονται καλύτερα σε φρουτοσαλάτα, όπου συνδυάζονται όχι μόνο οι θρεπτικές αξίες, αλλά και όλα τα χρώματα και αρώματα των φρούτων της εποχής. Όσοι καταναλώνουν φρούτα σε καθημερινή βάση, χάνουν ευκολότερα frouta1βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν, ενώ αν η λεπτή σιλουέτα σας αφήνει αδιάφορους, μην ξεχνάτε πως τα φρούτα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

 

 

2. Γιαούρτι

giaourtiΠλούσιο σε πρωτεΐνη, εύκολο να το πάρετε μαζί σας στην παραλία (παγώστε ένα φλιτζάνι πριν πάτε, έτσι ώστε να παραμείνει δροσερό έως ότου θελήσετε να το καταναλώσετε), το γιαούρτι αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το καλοκαίρι. Η πρωτεΐνη ικανοποιεί το στομάχι σας, που θα σας κρατήσει μακριά από την υπερκατανάλωση αλμυρών, υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ. Επιλέξτε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και κατά προτίμηση ελληνικό γιαούρτι το οποίο έχει 2 φορές την πρωτεΐνη σε σχέση με άλλα χαμηλών λιπαρών. Επίσης, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, ευεργετικά βακτήρια που βοηθούν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί ομαλά.

 

3. Πράσινο τσάι

Αν θέλετε κάτι να πιείτε εκτός από το νερό για να σας κρατήσει ενυδατωμένους, επιλέξτε πράσινο τσάι. Το tsaiπράσινο τσάι είναι ο ιδανικός τρόπος για τη συμπλήρωση της πρόσληψης νερού. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να είναι χρήσιμο στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, μείωση της χοληστερόλης, και στην αύξηση του μεταβολισμού.

 

4.Αγγούρι

Μπορείτε να τα φάτε σε σαλάτα, αλλά και ως ένα χαμηλό σε θερμίδες σνακ, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τα αγγούρια περιέχουν ουσίες που βοηθούν τη χαμηλή αρτηριακή πίεση διατηρώντας το σώμα υγιές και το δέρμα ενυδατωμένο. Ακόμα και ο φλοιός του αγγουριού είναι εξόχως θρεπτικός.

 

5. Ντομάτα

Στη χώρα μας τις καταναλώνουμε όλο το χρόνο, όμως το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους, προτείνεται από όλους. Τα λίπη της ντομάτας είναι μηδενικά, ενώ θα σας επιβαρύνει μόλις με 35 θερμίδες. Βιταμίνες, μέταλλα και πολλές ακόμα ουσίες ενισχύουν τον οργανισμό σας, όσο λίγες τροφές.

6. Θαλασσινά

Λόγω εποχής είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα. Τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν ορισμένα από τα ψάρια βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

7.Σπαράγγια
asparagusΤα σπαράγγια είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και διεγείρουν άμεσα τα επίπεδα ενέργειας. Ακόμα καλό είναι να τα καταναλώνετε αυτήν την περίοδο, λόγω των φιλικών βακτηρίων που περιέχουν και της ικανότητας τους να επαναφέρουν την φυσική χλωρίδα του οργανισμού

8.Φρέσκα φασολάκια και μπιζέλια
Μπορεί τα κατεψυγμένα να είναι εύκολη λύση αλλά τα φρέσκα είναι πολύ πιο ευεργετικά.
Τα μπιζέλια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ απαραίτητη για την υγεία των οστών, φολικό οξύ και βιταμίνη Β6 που βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Τέλος, είναι πλούσια πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β που σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε την κόπωση.

9.Κολοκύθια και μελιτζάνες

Το κολοκύθι και η μελιτζάνα ενυδατώνουν τον οργανισμό μας, περιέχουν σίδηρο, βιταμίνες Α και C, kolokithiaφυλλικό οξύ και κάλιο. Ειδικά το κολοκύθι έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό και είναι ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε σε διάφορες παρασκευές, ακόμα και ωμά.

Kardamo_b10.Κάρδαμο
Όταν ιδρώνουμε, πέφτουν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό μας, προκαλώντας ιδιαίτερη κόπωση. Το κάρδαμο είναι τέλεια πηγή σιδήρου που συνοδεύει μοναδικά τις σαλάτες σας. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να το έχετε στο σπίτι σας, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top