Επιτυχίες στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) είναι εταιρεία που ιδρύθηκε με σκοπό να διαδοθούν τα μαθηματικά ως επιστήμη στην Ελλάδα.
Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα με πρώτο γενικό γραμματέα το Νείλο Σακελλαρίου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΕΜΕ από το 1929 ως το θάνατό του, το 1955. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και μέλη της μπορούν να είναι πτυχιούχοι μαθηματικοί. Σκοπός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης.
Η ίδρυση της Εταιρείας αποφασίστηκε έπειτα από τη συγκέντρωση 93 καθηγητών Μαθηματικών σε μια αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για την επίτευξη και την ολοκλήρωση των στόχων το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολείται με:
- Την έκδοση περιοδικών εντύπων και άλλων δημοσιευμάτων
- Την οργάνωση και λειτουργία βιβλιοθήκης
- Τη συνεχή βελτίωση των διαφόρων προγραμμάτων της εταιρείας
Ιδιαίτερη θέση στις δραστηριότητες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καταλαμβάνουν οι μαθητικοί διαγωνισμοί που διοργανώνει κάθε χρόνο. Η διαδικασία δομείται ιεραρχικά από τρεις πανελλήνιους διαγωνισμούς: «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης». Στους διαγωνισμούς λαμβάνουν μέρος μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου και μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου.
Από τη διαδικασία, επιλέγονται οι Εθνικές ομάδες μαθηματικών (μικρών για το Γυμνάσιο και μεγάλων για το Λύκειο) που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, και οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει με μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους!
Το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στους διαγωνισμούς αυτούς ενώ την προετοιμασία των μαθητών έχουν αναλάβει οι καθηγητές ΑΣΠΡΟΜΟΥΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ & ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝ σε ώρες εκτός του διδακτικού τους ωραρίου.
Φέτος, οι μαθητές: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ & ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ της Γ” Γυμνασίου καθώς και οι: ΔΡΟΣΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΜΑΡΓΙΑΝΝΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΝΑ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΑΘΗΝΑ & ΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ της Β” Γυμνασίου διακρίθηκαν στην πρώτη φάση των Διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρίας «ΘΑΛΗΣ» και πέρασαν στην επόμενη φάση.
Επίσης, η μαθήτρια ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΑΘΗΝΑ της Β” Γυμνασίου και ο μαθητής ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ της Γ” Γυμνασίου, διακρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και πέρασαν στην επόμενη φάση.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

