LEBKUCHEN

lebkuchen

lebkuchenΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ LEBKUCHEN

 

Συστατικά

  • 220 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 85 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 85 γρ. αμύγδαλα, ωμά τριμμένα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. φρούτα, απόξηραμένα
  • Για το γλάσο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 20 γρ. βούτυρο

 

 

Εκτέλεση

Ας μαγειρέψουμε…

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με το χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν το μείγμα λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνει μια κολλώδης ζύμη.
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και λίγο να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ξεσκεπάζουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν κατά το ψήσιμο
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

 

 

 

 

  • Για το γλάσο
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα μπαχαρικά σε μπεν μαρί ή τα τοποθετούμε για δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί.

 

  • Αφού ψηθούν τα μπισκότα και ψιλοκρυώσουν τοποθετούμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

https://akispetretzikis.com/recipe/2046/mpiskota-lebkuchen

https://cookpad.com/gr/sintages/3778577-lempkouxen-lebkuchen-xristougenniatiko-germaniko-gluko

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης