Επίσκεψη του Βουλευτή Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου επισκέφθηκε προ ημερών ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, μετά από πρόσκληση των μαθητών του Ομίλου Δημοσιογραφίας.
Ο κ. Λιούπης επιλέχθηκε από τους μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.
«Οι μαθητές ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι με φρέσκια και καθαρή ματιά για πάνω από μια ώρα έθεταν ερωτήματα και έκαναν τοποθετήσεις για θέματα επικαιρότητας, όλα τα τοπικά θέματα που απασχολούν την πόλη, την πολιτική τις δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς να αποφύγω και τα δύσκολα προσωπικά ερωτήματα για την ιατρική και γιατί μετέβη στην πολιτική. Προσπάθησα να απαντήσω με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Μάλιστα με εξέπληξε η προετοιμασία τους για την συνέντευξη και η έρευνα που είχαν κάνει για όλα τα θέματα αλλά και οι ερωτήσεις τους, που τις απέδιδαν καλύτερα και από επαγγελματίες δημοσιογράφους», επεσήμανε ο Βουλευτής.
Παρούσα στη συνέντευξη η φιλόλογος του σχολείου, Υποδιευθύντρια, υπεύθυνη του Ομίλου Δημοσιογραφίας κ. Σοφία Κανταράκη, την οποία συνεχάρη ο κ. Λιούπης για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στον Όμιλο από τους μαθητές.
Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στον Διευθυντή του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου κ. Απόστολο Ζαχαρό, όπως και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που εκτός από τη σχολική γνώση ενθαρρύνουν τους μαθητές να αποκτήσουν πολύπλευρες γνώσεις, απαραίτητες για τη ζωή τους.
Το νέο σχολείο που έχει εισαχθεί από το Υπουργείο Παιδείας, φαίνεται στην πράξη ότι δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να εντοπίσουν τις δεξιότητές τους και να εξελιχθούν. Οι Όμιλοι, που από φέτος ξεκίνησαν στα σχολεία, αποδεικνύουν ότι η δημιουργική απασχόληση, η ελεύθερη έκφραση και η ψυχαγωγία αποτελούν στοιχεία που ελκύουν τους μαθητές.
Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε την κ. Κανταράκη αλλά και τους μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας για την τόσο ουσιαστική και όμορφη συνέντευξη, δήλωσε ανοιχτός σε κάθε πρόσκλησή τους, ενώ προσκάλεσε μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και να ενημερωθούν από τους δημοσιογράφους του Κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης