Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της λογοτεχνίας.

Της μαθήτριας Σκολαρίκη Αναστασίας, του τμήματος Γ2

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου του 2022 στα μέλη του Ομίλου Δημοσιογραφίας, η συγγραφέας Βικτώρια Σαμπετάι.

Αρχικά, η κ.α. Σαμπετάι, η οποία κατοικεί μόνιμα στο Βέλγιο, έκανε αναφορά στο γεγονός ότι, παρόλο που ξεκίνησε τη συγγραφή ως χόμπι, πλέον έχει γίνει η δεύτερη φύση της! Επιπλέον, αν και γνωρίζει επτά ξένες γλώσσες, εντούτοις γράφει μόνο στα Ελληνικά. Καθώς κυλούσε η συζήτηση των μαθητών με τη συγγραφέα, έγινε αναφορά σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές δυσκολίες της συγγραφής. Αυτή δεν μπορούσε να είναι άλλη από «το πρόβλημα της λευκής σελίδας»! Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συγγραφείς δαπανούν πολύ χρόνο ενώπιον του έργου τους, προσπαθώντας να σκεφτούν τη συνέχειά του και απορρίπτοντας πλήθος ιδεών! Επιπρόσθετα, έκανε λόγω και για τις βασικές της επιδιώξεις ως συγγραφέας, όπως η ηθική ικανοποίηση των αναγνωστών, αλλά και η διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων. Ακόμη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η συγγραφή δεν χρειάζεται έμπνευση, αλλά πειθαρχία, προκειμένου να καταφέρει ένας συγγραφέας να οργανώσει τις σκέψεις του και να τις αποτυπώσει στο χαρτί. Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αποξένωση του σύγχρονου κόσμου από τη μαγεία των βιβλίων. Δε νοείται άνθρωπος να μην διαβάζει και να είναι «φυλακισμένος» μπροστά από μία άψυχη οθόνη!

Προς το τέλος της συνέντευξης-συζήτησης, η κ.α. Σαμπετάι αναφέρθηκε στο δεύτερο βιβλίο, το οποίο εξέδωσε, με τίτλο «Σνάιπερ» και συγκαταλέγεται στην αστυνομική λογοτεχνία. Κατόπιν κλήρωσης του βιβλίου μεταξύ των μαθητών, η συγγραφέας τούς πληροφόρησε, ότι την Κυριακή 11/12/2022, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της, στον χώρο της Εξωραϊστικής.

Συνοψίζοντας, η συγκεκριμένη συνέντευξη-συζήτηση, ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο εμπεριστατωμένες που έχουν πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο Όμιλο! Τα μέλη, ένιωσαν να βυθίζονται κυριολεκτικά στον κόσμο της λογοτεχνίας, περιδιαβαίνοντας σοκάκια, τα οποία οδηγούν σε έναν κόσμο διαφορετικό κάθε φορά! Ευχαριστούμε την κ.α. Βικτώρια Σαμπετάι εκ βάθος καρδίας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης