Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή υπό «ανάκριση»!

Μία αξέχαστη εμπειρία βίωσαν μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου του 2023 στο πλαίσιο του Ομίλου Δημοσιογραφίας. Η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, επισκέφθηκε το σχολείο μας, προκειμένου να παραχωρήσει στους μαθητές μια ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη κι ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αναφορικά με τη στροφή της από τη Δικηγορία στην πολιτική, τη διαχείριση του χρόνου της, ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και πολλά άλλα.

Καταρχάς, η κ. Μακρή ασχολήθηκε για δέκα επτά χρόνια με τη Δικηγορία, και μάλιστα ήταν γραμματέας στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα, ασχολείται με τον χώρο της Πολιτικής. Αρχικά, εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2013, έως τον Ιούνιο του 2014 και από τις 5 Ιανουαρίου του 2021, είναι Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν και έκανε συνειδητά την επιλογή να ασχοληθεί με την πολιτική, εντούτοις την ταλάνιζε η σκέψη της κριτικής που ενδεχομένως να δεχόταν από τον κόσμο, λόγω του φύλου της, διότι είναι πιο πιθανό να ασκηθεί κριτική σε μία γυναίκα πολιτικό, για το ντύσιμο ή για το χτένισμά της, παρά σε έναν άνδρα πολιτικό, συν του ότι είναι πιο σύνηθες το φαινόμενο της κατάληψης θέσεων εξουσίας από τους άνδρες παρά από τις γυναίκες.

Αναφερόμενη στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, η κ. Μακρή επεσήμανε πως, παρόλο που χρειάζεται να υλοποιηθούν αρκετά πράγματα σχετικά με την εκπαίδευση, ωστόσο η χώρα μας διαθέτει ένα ικανοποιητικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Επιπρόσθετα, το τελευταίο νομοσχέδιο που επρόκειτο να προταθεί στη Βουλή, θα αφορά τον περιορισμό του εκφοβισμού (Bulling) στα σχολεία, μέσω ημερίδων και της κατάλληλης ενημέρωσης των μαθητών, από τους εκπαιδευτικούς τους. Συν τοις άλλοις, δύο μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει να θεσπιστούν στο μέλλον, είναι η συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και η παροχή του μεγαλύτερου μέρους των κρατικών χρημάτων στους εκπαιδευτικούς, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς.

Προς το τέλος της συνέντευξης-συζήτησης, η κ. Μακρή έκανε λόγο για τη διαχείριση του χρόνου της. Η συγκεκριμένη γυναίκα, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ηρωίδα, καθώς επιτελεί χρέη μητέρας, γιαγιάς, πολιτικού, ενώ σχεδόν καθημερινά επισκέπτεται σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, επειδή η συναναστροφή της με τα παιδιά είναι κάτι, το οποίο χρωματίζει την ψυχή της! Άλλωστε, όπως δήλωσε και η ίδια: «Αν ξαναγεννιόμουν εκπαιδευτικός θα γινόμουν! Όχι πολιτικός, ούτε δικηγόρος». Έτσι, με καλή διάθεση και μεράκι, καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα και το κυριότερο να γεμίζει χαρά! «Χάρηκα πολύ στη ζωή μου! Όμως γνωρίζω πως δε μπορώ να είμαι για πάντα πολιτικός. Η Πολιτική έχει ημερομηνία λήξης!», είπε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη συνέντευξη-συζήτηση κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και τους έλυσε απορίες που ενδεχομένως να είχαν στο μυαλό τους, περί πολιτικής κι εκπαίδευσης. Ήταν μία εμπειρία, η οποία δύσκολα θα ξεθωριάσει από το μυαλό τους, ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, τη συγκεκριμένη συνέντευξη θα τη διηγούνται ακόμη και στα παιδιά τους!

 Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους μας στην κ. Ζέττα Μακρή για τον χρόνο που αφιέρωσε, προκειμένου να μας επισκεφθεί, αλλά και για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μας διοχέτευσε!
   (Της μαθήτριας Σκολαρίκη Αναστασίας, του τμήματος Γ2-μέλος του ομίλου Δημοσιογραφίας)
z4
z3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης