Πρωτάκια … καλώς ήλθατε!

  Αγαπητά μας πρωτάκια, εμείς οι μαθητές της έκτης του 3ου Δημοτικού σχολείου Παλλήνης, σας καλωσορίζουμε με χαρά στο νέο σας σχολείο και χαιρόμαστε που για αυτή τη χρονιά θα το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Αναφέροντας λίγα λόγια για την ιστορία του σχολείου μας, είναι πως αυτό λειτουργεί εδώ και 58 χρόνια, από το 1964. Η πρώτη φορά που ξεκίνησε τη λειτουργία του ήταν το 1963 ως διθέσιο τότε σχολείο, ενώ ως νέο διδακτήριο με την μορφή του δημοτικού σχολείου, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, άρχισε να λειτουργεί το 1974. Το σχολείο μας έχει μια μακρά παρουσία στην πόλη μας, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Είναι ένα όμορφο σχολείο μέσα στη φύση, δίπλα στο πάρκο της Κάντζας και οι δάσκαλοι του θα σας αγκαλιάσουν με αγάπη, όπως το έκαναν και για εμάς όταν μας πρώτο-δέχτηκαν σε αυτόν εδώ τον χώρο. Στο σχολείο αυτό θα μάθετε καινούργια πράγματα και το σπουδαιότερο είναι πως θα αναπτύξετε νέες δράσεις, μέσα από τις πολλές δραστηριότητες που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτό.

330px-Alfavitario_me_ton_ilio_1917

Αρχικά μέσα από τα προγράμματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων, θα μάθετε να συνεργάζεστε ομαδικά με τους συμμαθητές σας και να κάνετε κοινές εργασίες, ενώ με το πρόγραμμα του etwinning, θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε και να κάνετε φίλους από όλο τον κόσμο. Το σχολείο μας επίσης, είναι ένα οικολογικό σχολείο, με αρκετές διακρίσεις σχετικά με τις ενέργειες που αναπτύσσει στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει πως μέσα στον χώρο αυτό, θα ασχοληθείτε με καθημερινές δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον και έτσι θα μάθετε να σέβεστε τη φύση. Έτσι για παράδειγμα θα μάθετε πως να φυτεύετε λουλούδια, να συλλέγετε μπαταρίες και να ανακυκλώνετε. Το σχολείο μας επίσης διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων, όπου γίνονται διάφοροι εορτασμοί, ενώ στο γήπεδο του σχολείου μας, πραγματοποιούνται γιορτές. Τέλος με τους δασκάλους σας, θα πραγματοποιήσετε εκπαιδευτικές εκδρομές σε ενδιαφέροντα μέρη, όπως σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους και θέατρα, μέσα από τους οποίες θα δείτε νέα μέρη και θα αποκτήσετε καινούργιες εμπειρίες.

Αγαπητοί μαθητές της πρώτης δημοτικού, ενώ μπορεί για εμάς το σχολείο να πλησιάζει προς το τέλος του, για εσάς ξεκινάει ένα υπέροχο δημιουργικό ταξίδι γεμάτο νέες γνώσεις, νέες εμπειρίες και νέες φιλίες, που θα σας συντροφεύουν σε όλη σας τη ζωή, οπότε σας ευχόμαστε να το απολαύσετε όπως κάναμε και εμείς!!

Μαρίνα Νικολάου -ΣΤ’

Το “Αλφαβητάρι με τον Ήλιο’,  ήταν κρατικό αναγνωστικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που κυκλοφόρησε το 1918

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης