Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε λίγο καιρό έρχονται τα Χριστούγεννα και περιμένουμε με λαχτάρα αυτή τη χαρμόσυνη μέρα, αλλά και τις διακοπές, για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε όμορφα. Ένα ξεχωριστό κομμάτι των διακοπών είναι τα ταξίδια, τα οποία δεν τα χαρήκαμε στο έπακρο τα προηγούμενα δυο χρόνια, λόγω covid. Φέτος όμως, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη διασκέδαση και το κέφι στο ταξίδι μας.

Γι’αυτό, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, θα σας συστήνω έναν πολύ αγαπητό προορισμό για τις γιορτές, καθώς και τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε εκεί, είτε μόνοι σας είτε παρέα με την οικογένειά σας, τους συγγενείς σας ή τους φίλους σας. Παρακάτω θα βρείτε ξενοδόχεια στα οποία μπορείτε να διαμείνετε, μουσεία για να επισκεφθείτε, εστιατόρια για να φάτε και εμπορικά κέντρα για να κάνετε τα ψώνια σας στη μεγαλοπρεπή ολλανδική πρωτεύουσα, το Άμστερνταμ! Πάμε να σχεδιάσουμε το ταξίδι μας…!

Ξενοδοχεία

  • NH Museum Quarter: διαθέτει ευρύχωρα, καθαρά, άνετα και ήσυχα δωμάτια, περιλαμβάνει για πρωινό τοπικά ολλανδικά εδέσματα, δέχεται τα κατοικίδια και βρίσκεται κοντά στο κέντρο, στα σπουδαιότερα αξιοθέατα και μουσεία του Άμστερνταμ, σε σταθμούς λεωφορείου και τραμ και, απέναντι ακριβώς δεσπόζει ο De Kom, ένα από τα ομορφότερα κανάλια του Άμστερνταμ.amsterdam2

Μουσεία

  • Rijksmuseum: επρόκειτο για μουσείο τέχνης που στεγάζει ευρωπαικά αριστουργήματα από το Μεσαίωνα έως τον 20ο αι. Περιλαμβάνει έργα μεγάλων Ολλανδών ζωγράφων, όπως του Rembrandt, του Johannes Vermeer, του Frans Hals και πολλών άλλων.
  • Anne Frank House: το σπίτι της Anne Frank που έχει μετατραπεί σε μουσείο. Η Anne Frank ήταν μια έφηβη που, κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο κρυβόταν με την οικογένειά της στο σπίτι της και κρατούσε ημερολόγιο σύμφωνα με όσα έζησε. Το ημερολόγιό της έχει διασωθεί και σήμερα διαβάζεται από πολύ κόσμο σε πολλές γλώσσες. Το μουσείο μάς δίνει μια γεύση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την εποχή.
  • Nemo Science Museum: είναι το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης στην Ολλανδία. Η εμπειρία της επίσκεψης είναι αλησμόνητη, καθώς με δραστηριότητες και πειράματα μπορούμε να διαπιστώσουμε τη γοητεία της τεχνολογίας και της επιστήμης και να μάθουμε πληροφορίες που δεν ξέραμε μέσα από το παιχνίδι.
  • Van Gogh Museum: στο μουσείο του Van Gogh θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από τα αριστουργήματα που φιλοτέχνησε ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος. Ανάμεσα σ’αυτά η «Έναστρη Νύχτα», τα «Ηλιοτρόπια», τα «Άνθη Αμυγδαλιάς» και πολλοί άλλοι πίνακες!amsterdam3  amsterdam6

Εστιατόρια

  • Café Loetje: όμορφος ζεστός χώρος για να κάνεις μια στάση να απολαύσεις ένα μικρό ολλανδικό γεύμα και ένα νόστιμο γλυκό (π.χ. ένα γευστικό σοκολατένιο κέικ με σαντιγί)
  • Rijks: το εστιατόριο αυτό στεγάζεται μέσα στο Rijksmuseum, οπότε όταν ολοκληρώσετε την περιήγησή σας στο μουσείο, μπορείτε να κάτσετε να δοκιμάσετε τις περίεργες, ωστόσο νοστιμότατες ολλανδικές σπεσιαλιτέ, που θα σας φανούν αξέχαστες!
  • L’Invité: παρά το γαλλικό του όνομα, το εστιατόριο αυτό περιέχει ολλανδική κουζίνα. Χτισμένο πλάι στο κανάλι Bloemgracht, έχει υπέροχη θέα και φιλόξενο χώρο για να καθίσεις, αλλά παράλληλα προσφέρει παραδοσιακό, αυθεντικό, φρέσκο, τοπικό, ολλανδικό φαγητό. Οι σερβιτόροι είναι πολύ ευγενικοί και θα σε εξυπηρετήσουν με πολύ καλή διάθεση!amsterdam4

Εμπορικά κέντρα

  • de Bijenkorf Amsterdam: μαζεύει μεγάλη πελατεία, χάρη στην πλουσιοπάροχη ποικιλία του από ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και μικρά καλούδια. Εδώ μπορείτε να κάνετε άνετα τα ψώνια σας και να έχετε ευέλικτες επιλογές στις αγορές σας. Θα είναι μια ευχάριστη βόλτα για να περάσετε κάποια ελεύθερη ώρα της ημέρας σας.
  • Kalverpassage: πολυτελή καταστήματα, αμέτρητες επιλογές σε ρούχα και υποδήματα, καλαίσθητο περιβάλλον για να κάνετε ξένοιαστα τα ψώνια σας. Σε αυτό το πολυκατάστημα θα βρείτε ό,τι ποθεί η ψυχή σας και θα βυθιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, χαρτικά, παιχνίδια, σοκολάτες και… μπόλικο κέφι!

amsterdam5

Τέλος, μπορείτε να πραγματοποίησετε μια μονοήμερη εκδρομή στην Ουτρέχτη ή στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Καλό σας ταξίδι και καλές γιορτές!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης