Θράψαλο με ούζο και μάραθο!
Υλικά
- 10 θράψαλα μικρά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε δυνατή φωτιά Ρίχνουμε το θραψαλο στο τηγάνι με λάδι .(τα κορμάκια ολόκληρα κ τα κεφάλια χωρισμένα από τα πλοκάμια.)
- Ροδίζουμε από όλες τις πλευρές να τηγανιστεί καλά!
- Προσθέτουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί κ αυτό κ στην συνεχεία το σφηνάκι του ούζου.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και
- Προσθέτουμε το μάραθο ψιλοκομμένο.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Ιδανικός μεζές που γίνεται γρήγορα για ούζο μπίρα τσίπουρο κ κρασί!
Παγωτό με Κρόκο Κοζάνης
ΥΛΙΚΑ
200ml γάλα
150ml κρέμα γάλακτος
1 μπουκαλάκι άρωμα βανίλιας
3 κρόκους αυγών
50 γρ. ζάχαρη
0,25 γρ. κρόκος
Βράζετε το γάλα με τον κρόκο και αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέτετε στο γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Θερμαίνετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσοχή! Να μη ζεσταθεί πολύ! Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας προσεκτικά. Γεμίστε μια φόρμα παγωτού και βάλτε τη στην κατάψυξη.
ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Υλικά (4 άτομα)
- 4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 250 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος
- ½ φλιτζάνι άγουρο τζίντζερ
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια woodear , μουσκεμένα σε νερό και χοντροκομμένα
- ½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 2.5 εκ.
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη κατά μήκος
- 2 πράσινες πιπεριές τσίλι κομμένες κατά μήκος
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καρύδας ( Fotinis Basket Shop )
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- Foodstyling ( λίγο καρότο κομμένο ζουλιέν )
Εκτέλεση