Σε ποια Χιονοδρομικά Κέντρα πρέπει να πας

ΑΠΟ: elkatsig - Φεβ• 20•19

χαρτησ

Η Ελλάδα φημίζεται για τις καταγάλανες παραλίες, το καλό καλοκαιρινό φαγητό και την νυχτερινή ζωή. Γι’αυτό είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός.Όμως η Ελλάδα κρύβει και πάρα πολλά χειμερινά αξιοθέατα και τόπους αναψυχής. Σε όλη την έκταση της χώρας υπάρχουν πάρα πολλά χιονοδρομικά κέντρα,πίστες για σκι και σαλε.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονοδρομικα ελλαδα

Πιο συγκεκριμένα έχουμε 16 κέντρα και 114 πίστες σκι.Όπως καταλαβαίνουμε είναι δύσκολο να συμπεριλάβουμε πληροφορίες για όλα τα χιονοδρομικά κέντρα σε ένα άρθρο μικρής έκτασης όπως αυτό. Γι’αυτό θα σας παρουσιάσω τα πιο γνωστά, οικονομικά και αυτά που προσφέρουν τις περισσότερες δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονοδρομικα ελλαδα

ο Χ.Κ. Φαλακρού, το μεγαλύτερο κέντρο της Μακεδονίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου και απέχει 42 χλμ από την πόλη της Δράμας. Διαθέτει 3 σαλέ, (τα δύο στην βάση του χιονοδρομικού και το άλλο στον τερματισμό του τετραθέσιου αναβατήρα) στο ένα από τα σαλέ βάσης λειτουργεί εστιατόριο και υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης. Επίσης διαθέτει καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης, καντίνες, ιατρείο, ευρύχωρο parking, 9 αναβατήρες και 20 πίστες.

Αποτέλεσμα εικόνας για falakro

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν  
Στα συν: Είναι το χιονοδρομικό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα (έχει αναβατήρα στα 2.480 μέτρα!) πράγμα που του εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού και μεγαλύτερη διάρκεια σαιζόν. Οι πίστες του φημίζονται για το μεγάλο πλάτος και τις ήπιες κλίσεις τους. Στα πλην: Ακουμπά σχεδόν στην πινέζα του χάρτη, πράγμα που σημαίνει ότι, αν δεν έχετε την τύχη να μένετε κάπου κοντά στην Έδεσσα και τα πέριξ της, είναι μάλλον μακριά σας.

Πόσο θα μου κοστίσει; 15€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, από 10€ έως 13€ (αναλόγως ημέρας) τις καθημερινές. Για την ενοικίαση εξοπλισμού θα υπολογίσετε 15€ τις καθημερινές και 20€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 20€ το άτομο την ώρα. www.kaimaktsalan.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για καιμακτσαλαν

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
Στα συν: Είναι ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα που ανοίγουν κάθε χρόνο, έχει άριστη ποιότητα χιονιού και καλές υποδομές (δείτε τις αναλυτικά εδώ) και βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, τις πλαγιές της Πίνδου. Επίσης, έχει πιθανότατα τις καλύτερες τιμές της χώρας. Στα πλην: Για τους εκ νοτίου Ελλάδας ορμώμενους, το ότι είναι αρκετά μακριά μας.
Πόσο θα μου κοστίσει; 12€ το ημερήσιο εισιτήριο τις καθημερινές, 15€ τα Σαββατοκύριακα, 12€ αν έρθετε μετά τις 13.00. Για ομαδικά μαθήματα σκι ή snowboard (από 5 άτομα και άνω) θα υπολογίσετε 20€ το άτομο για δύο ώρες, ενώ για ιδιαίτερα μαθήματα το κόστος ανέρχεται στα 35€ το άτομο για μία ώρα Άλλα 15€ θα χρειαστείτε για την ενοικίαση εξοπλισμού. www.vasilitsa.com

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  Στα συν: δωδεκάωρη λειτουργία κάθε Σάββατο (8.00-20.00) που ενέπνευσε τον θεσμό του sunset ski. Στα πλην: Οι μόλις δύο ώρες που το χωρίζουν από την Αθήνα δεν είναι «στα συν» μόνο για εμάς, αλλά και για μερικά ακόμα εκατομμύρια Αθηναίων. Αν θέλετε… την ησυχία σας, δεν είναι το ιδανικό χιονοδρομικό κέντρο για εσάς. Επίσης, οι τιμές του είναι μάλλον τσιμπημένες. Πόσο θα μου κοστίσει; 30€ η είσοδος (27€ αν αγοράσετε το ski pass σας online), 23€ αν έρθετε μετά το μεσημέρι. Για να κάνετε τα πρώτα σας μαθήματα σκι ή snowboard, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο δεδομένου ότι είστε παρέα τεσσάρων ατόμων και πάνω . Άλλα 15€ θα υπολογίσετε για την ενοικίαση εξοπλισμού.

 Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων  

Στα συν: Είναι άριστα οργανωμένο, και ένα από τα πιο «δραστήρια» και εξωστρεφή χιονοδρομικά στην Ελλάδα –διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες στην ειδυλλιακή φύση γύρω του. Στα πλην: Με 100.000 επισκέπτες τον χρόνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε το ιδανικό χιονοδρομικό κέντρο για να απομονωθείτε. Είναι, επίσης, μάλλον τσιμπημένο σε σχέση με τα «βόρεια» χιονοδρομικά.

Πόσο θα μου κοστίσει; 25€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου), και 15€ όλες τις υπόλοιπες μέρες. Η ενοικίαση εξοπλισμού θα σας κοστίσει 20€ τα Σαββατοκύριακα (15€ τις καθημερινές), ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 25€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, και στα 15€ το άτομο την ώρα για ομάδες τεσσάρων ατόμων και πάνω. Τακτικά ισχύουν προσφορές όπως το All Inclusive Ski, στα 45€ το άτομο με κάρτα σκι, εξοπλισμό, διανυκτέρευση και ημιδιατροφή. www.kalavrita-ski.gr

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε χιονοδρομικά κέντρα στη Βουλγαρία.

Χιονοδρομικό κέντρο Pamporovo

Το Pamporovo βρίσκεται στο κέντρο της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1650m και με ψηλότερη κορυφή τη Snejanka (Σνεγιάνκα) στα 1926m. Βρίσκεται σε απόσταση 260 χλμ από τη Σόφια και 340 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Το Pamporovo είναι χαρακτηρισμένο σαν το πιο ηλιόλουστο χιονοδρομικό στη Βουλγαρία.Η χιονοδρομική περίοδος διαρκεί από τις αρχές Δεκέμβρη ως τα μέσα Απρίλη. Το χιονοδρομικό είναι καλοσχεδιασμένο με 5 εναέριους και 9 συρόμενους αναβατήρες, 37km με πίστες κατάβασης και 25km με πίστες αντοχής, ενώ το 90% των πιστών διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το πλάτος και οι κλίσεις των πιστών είναι ιδανικές για βελτίωση της τεχνικής όλων των επιπέδων. Στη βάση του χιονοδρομικού θα βρείτε σχολή ski και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού. Στο Pamporovo λειτουργεί επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο snow park για τους πιο τολμηρούς!!! Στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού θα βρείτε εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή Βουλγάρικη κουζίνα, fast food , πιτσαρίες, καφέ, μπαρ, club, και καταστήματα με εξοπλισμό ski/ snowboard. Από τη σαιζόν 2015-2016 λειτουργεί με κοινή κάρτα με το διπλανό μικρό χιονοδρομικό Mechi Chal (Chepelare).

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονοδρομικο παμποροβο

Χιονοδρομικό κέντρο Τσεπελάρε

Σε μια κοιλάδα της Ροδόπης βρίσκεται το θέρετρο Τσεπελάρε. Ο ποταμός Τσεπελάρε διασχίζει την πόλη η οποία είναι σε απόσταση 222 χμ από την Σόφια και μόνο 72 χμ από την Πλόβντιβ. Το Παμπόροβο βρίσκεται σε 10 χμ απόσταση. Το Τσεπελάρε είναι όμορφη ορεινή πόλη με καταπράσινη φύση και έχει γίνει γνωστός προορισμός απόλυτης ψυχαγωγίας. Η μεγαλύτερη σκι πίστα της Βουλγαρίας είναι στο Τσεπελάρε.

Η σκι υποδομή έχει σταθερή συντήρηση.΄Ενας καινούργιος τετραθέσιος ανελκυστήρας με χωρητικότητα 2000 ανά ώρα συνδέει την πόλη Τσεπελάρε με την κορυφή Μέτσι Τσαλ για 9 λεπτά σε απόσταση 2700 μ. Υπάρχουν και μικρότεροι συρομένοι αναβατήρες. Οι σκι πίστες είναι ανοιχτές από τον Δεκέμβριο εως τον Απρίλιο. Το θέρετρο προσφέρει και πιο εύκολες πίστες για παιδιά και αρχάριους στο κέντρο της πόλης.

Τιμές: Γενικά οι τιμές εξαρτώνται από το σεζόν, αλλά συνήθως είναι χαμηλότερες από τις τιμές στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα όπως Μπόροβετς και Παμπόροβο.

Σχετική εικόνα
Πηγές

https://www.protothema.gr/travelling/article/342619/ta-epta-kalutera-hionodromika-tis-elladas/  (4/11/2019)

http://www.snowreport.gr/falakro/http://www.thracehotels.gr/portal/xionodromika/el/skicentchepelare (11/2/19)

Σχολιάστε

Top