Βιβλιοπροτάσεις από την βιβλιοθήκη μας

«Η μονομαχία των Ντετέκτιβ», Γίργκεν Μπανσέρους, εκδόσεις Μεταίχμιο

Κεντρικός ήρωας είναι ο νεαρός  Κλουζ που είναι ένας ικανός ντετέκτιβ. Ζει σε μια ήσυχη γειτονιά, ώσπου μια μέρα εμφανίζεται ένας άλλος ντετέκτιβ, που του αρέσει να τον φωνάζουν Κινγκ. Ο Κινγκ λύνει όλα τα μυστήρια της γειτονιάς παραμερίζοντας τον Κλουζ. Αλλά και ο Κλουζ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Θα γίνει φοβερή μονομαχία ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Η Όλγα, μια στενή φίλη του Κλουζ τον βοηθάει στα πάντα.

Στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψεις πώς η περιέργεια και η αλήθεια μπορούν να φέρουν πολλές εκπλήξεις. Είναι μια συναρπαστική ιστορία που θα σε κρατήσει σε αγωνία!

φπ1

Σίλβιο Τσάνι

 “Το παλιόπαιδο”, Αγγελική Δαρλάση, εκδόσεις Πατάκη

Ήρωας της ιστορίας, ένα φτωχό αγόρι που μεγάλωνε με ελάχιστο φαγητό, ξένα ρούχα και ελάχιστα χάδια. Ο πατέρας του δούλευε αρκετές ώρες, όταν έβρισκε κάποια δουλειά, και η μητέρα του ήταν άρρωστη. Μεγάλωνε με θλίψη και χωρίς καμιά ελπίδα. Κανείς δεν θυμόταν το κανονικό του όνομα. Όλοι τον αποκαλούσαν Παλιόπαιδο. Μια ιστορία με  έντονα συναισθήματα που εναλλάσσονται. Λύπη, αισιοδοξία, χαρά. Στο τέλος, ένα βιολί καταφέρνει να του αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του και να τον κάνει να αποκτήσει εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό του.  Θα μπορούσε να είναι μια αληθινή ιστορία ενός παιδιού που βιώνει παρόμοιες καταστάσεις και για την επιβίωσή του αναγκάζεται να ακολουθήσει από μικρή ηλικία μια παράνομη ζωή.

φπ2

Έλενα Τονοσίδη

“Το κουτί”, Κων/νος Πατσαρός, εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο “Το κουτί” του Κων/νου Πατσαρού μέσα από  μια συναρπαστική αφήγηση πραγματεύεται την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού.

Η ιστορία ακολουθεί έναν νεαρό που ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες κουτί, το “κουτί των απολεσθέντων”, και την επίδραση που ασκεί στη ζωή των γύρω του. Καθώς οι μυστικές δυνάμεις του κουτιού αποκαλύπτονται, ο αναγνώστης εισέρχεται σ΄ έναν κόσμο γεμάτο εντάσεις, ανατροπές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Το κουτί λειτουργεί ως σύμβολο που αποκαλύπτει κρυμμένες αλήθειες και αναδεικνύει την ανθρώπινη φύση με όλες τις αντιφάσεις της.

φπ3

Ηλιάνα Καλαντζή

“Το μυστήριο της κλεμμένης ολυμπιακής φλόγας”, Ματίνα Σιάκη, εκδόσεις Καστανιώτη

Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία και οι ελλανοδίκες ανακαλύπτουν με φρίκη ότι κάποιος έχει κλέψει το ιερό και άσβεστο πυρ από τον ναό του Δία. Οι Αγώνες κινδυνεύουν να ματαιωθούν και ο Δίας απειλεί να κάψει ολόκληρη την Ολυμπία με τους κεραυνούς του.

Ποιος θα μπορέσει να λύσει το μυστήριο και να ξαναφέρει την ιερή γλόγα στην Ολυμπία; Μα φυσικά εσύ!

Είσαι ο Χάρμος, ένας σπουδαίος ιδιωτικός αστυνομικός στην αρχαία Ελλάδα, που έχει καταφέρει να λύσει πολλές και δύσκολες υποθέσεις. Αυτή όμως είναι η πιο δύσκολη… Θα περάσεις από μύριους κινδύνους και περιπέτειες που θα δοκιμάσουν το θάρρος σου, κυρίως όμως θα δοκιμάσουν την εξυπνάδα και την ευφυΐα σου. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι απ’ αυτή την περιπέτεια νικητής θα βγει όχι ο πιο γενναίος αλλά ο πιο έξυπνος.

Ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και απρόοπτα στην αρχαία και μυθική Ελλάδα σε περιμένει. Θα ανέβεις στον Όλυμπο, θα εξηγήσεις το χρησμό της Πυθίας, θα λύσεις το αίνιγμα της Σφίγγας, θα βρεθείς στο βασίλειο του Ποσειδώνα, θα μπεις στον Λαβύρινθο του Μίνωα, θα κατέβεις στο ζοφερό βασίλειο του Άδη, αλλά και θα διασκεδάσεις παίρνοντας μέρος σε ένα συμπόσιο φιλοσόφων ή παρακολουθώντας μια παράσταση στο θέατρο… Ένα απίθανο βιβλίο δράσης, που την εξέλιξή του από σελίδα σε σελίδα την καθορίζεις εσύ ο ίδιος, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, την εξυπνάδα και τη φαντασία σου για να λύσεις τους γρίφους, τις σπαζοκεφαλιές και τα παιχνίδια που θα σε οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

φπ4

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου