Συνέντευξη του Διευθυντή του σχολείου μας

Συνέντευξη για τη σχολική εφημερίδα Επ-Αλήτες

Οι μαθητές του Α2 συναντούν και ρωτούν τον διευθυντή του 4ου Επαλ Καλαμάτας και διευθυντή τους,  κύριο Δημήτρη Βρυώνη, την τελευταία μέρα πριν τον δεύτερο εγκλεισμό λόγω της πανδημίας covid19 και το κλείσιμο των σχολείων.

Αγαπητέ κύριε Βρυώνη,

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία του σχολείου μας;

Το σχολείο μας στεγάζεται στους χώρους και τα εργαστήρια του πρώην πολυκλαδικού λυκείου Καλαμάτας. Τα πολυκλαδικά λύκεια καταργήθηκαν το 1997 και οι τελευταίοι μαθητές  αποφοίτησαν το 1999.

Ξεκίνησε την λειτουργία του το σχολικό έτος 1999-2000 ως 4ο ΤΕΕ Καλαμάτας, με περίπου τις ίδιες ειδικότητες του πολυκλαδικού λυκείου  (όχι όμως όλες). Ως 4ο ΤΕΕ λειτούργησε μέχρι το 2006 που τότε μετονομάστηκε σε 4ο ΕΠΑΛ και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Πόσα χρόνια είστε εκπαιδευτικός και με ποια ειδικότητα;

Βαδίζω στο 34ο έτος υπηρεσίας σαν εκπαιδευτικός. Η ειδικότητα μου είναι ΠΕ 83 ηλεκτρολόγος.

Πώς διαλέξατε αυτό το επάγγελμα;

Γιατί μου άρεσε η εκπαίδευση.

 Σε πόσα σχολεία έχετε διδάξει;

Τεχνικό  λύκειο Καλαμάτας – Κυπαρισσίας – Μεγαλόπολης, πολυκλαδικό λύκειο Καλαμάτας,  6ο Λύκειο Καλαμάτας, 7ο γυμνάσιο Καλαμάτας, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Πόσα χρόνια είστε διευθυντής;

Με την τρέχουσα σχολική χρονιά 12 χρόνια.

 Πόσα χρόνια είστε διευθυντής του 4ου Επαλ Καλαμάτας;

Με την τρέχουσα σχολική χρονιά 4 χρόνια.

Τι γνώμη έχετε για την επαγγελματική εκπαίδευση;

Η επαγγελματική εκπαίδευση προσφέρει πάρα πολλά γιατί, εκτός από γενική μόρφωση, δηλαδή ο μαθητής έχει απολυτήριο λυκείου, ο ίδιος  λαμβάνει και πτυχίο αντίστοιχο με την ειδικότητα που έχει επιλέξει.

Πιστεύετε ότι είστε αγαπητός στα παιδιά;

Δεν έχει νόημα τι πιστεύω εγώ, αλλά τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα. Καθρέπτης μου στο σχολείο είναι τα μάτια των μαθητών.

Έχετε μετανιώσει που είστε εκπαιδευτικός σε Επαλ και όχι σε Γελ;

 

Είναι επιλογή μου να είμαι στο ΕΠΑΛ, ήμουν καθηγητής με οργανική θέση σε γυμνάσιο και  λύκειο. Όπως επίσης θα μπορούσα να είμαι διευθυντής σε γυμνάσιο ή λύκειο.

  Περιγράψτε μας την καθημερινότητά σας στο σχολείο.

Ο διευθυντής θα πάει πρώτος στο σχολείο και θα φύγει τελευταίος. Φροντίζει σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων για την σωστή λειτουργία του σχολείου.

Σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή  του Δήμου φροντίζει να έχει το σχολείο όλα τα απαραίτητα υλικά για την λειτουργία από την απλή κιμωλία, χαρτικά, ………. ………….έως  τα μέσα σύγχρονης εκπαίδευσης.

 Τι θα θέλατε να βελτιωθεί στο σχολείο μας και τι σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;

Στο σχολείο συνεχεία κάνουμε προσπάθειες βελτίωσης. Το τελευταίο χρόνο έχει γίνει μόνωση της οροφής, βάψιμο αιθουσών και μερικών εξωτερικών τοίχων, ανακατασκευή  όλων των τουαλετών. Σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας  που πάντα μας βοηθά κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιώνουμε τους χώρους του σχολείου μας.

  Πώς σας έχει επηρεάσει η πανδημία που βιώνουμε ως άνθρωπο και ως διευθυντή;

Όπως όλους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις οδηγίες των επιστημόνων. Ως διευθυντής έχω αρκετό άγχος στο θέμα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων του σχολείου από το προσωπικό καθαριότητας.

Αντέχετε με τη μάσκα;

Σε γενικές γραμμές την συνήθισα, κάθε αρχή και δύσκολη.

Πώς νιώθετε για την τηλεκπαίδευση;

Παρά τις αρχικά μικροδυσκολίες  οι συνάδελφοι και τα παιδιά  έχουν προσαρμοσθεί στο νέο τρόπο διδασκαλίας.

Ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε στα παιδιά;

«Τα μαθητικά τα χρόνια» for ever.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης