ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε για το σχολικό έτος 2021-22 το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Όπως αναφέρεται και στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» «Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δημιουργηθούν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, για να συνεχίσουν αυτά να μας διδάσκουν στο διηνεκές». Επίσης το πρόγραμμα είχε σκοπό να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/-ήτριες του 4ου  Γυμνασίου κυρίως με το Μικρό Θέατρο της  Αρχαίας Αμβρακίας καθώς και με τα άλλα τέσσερα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και υιοθετώντας τα, να  τα στηρίξουν με δράσεις που θα τα κάνουν γνωστά σε πιο ευρύ κοινό με σκοπό την ανάδειξη τους.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 23 μαθητές υπό την εποπτεία και συνεργασία τους με τους   εκπαιδευτικούς  πέντε διαφορετικών ειδικοτήτων.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι: Μήτση Κωνσταντίνα ΠΕ05, Κολοβάτσιου Γεωργία ΠΕ86, Φλούδα Άννα ΠΕ02, Νικολού Χριστίνα ΠΕ89.01 και  Στόγιας Βασίλειος ΠΕ11.

Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε δράσεις  υλοποίησης του προγράμματος καθώς και  το παραχθέν ψηφιακό υλικό  στα άρθρα που ακολουθούν.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το παραχθέν ψηφιακό υλικό είναι:

www.diazoma.gr. (Διάζωμα)
http://ancienttheater.culture.gr (Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του χρόνου)
www.efaart.gr  (Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας)
https://www.archaiologia.gr/ (Αρχαιολογία και Τέχνες)
https://epirusforallseasons.gr  (Ήπειρος Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα)
https://ancienttheatersofepirus.gr  (Αρχαία Θέατρα Ηπείρου)
https://ancienttheatersofepirus.gr/theatre/theatro-amvrakias/  (Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας)
https://arta.artinoi.gr/istoria.shtml  (Δήμος Αρταίων Ιστορία)

Στις 13/12/2021 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου ενημέρωση προς τους μαθητές της Γ΄τάξης  του 4ου Γυμνασίου Άρτας  από την Αρχαιολόγο Χαντζάρα Αναστασία και την Αρχιτέκτονα-Μηχανικό   Αναγνώστου Χρυσάνθη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την άριστη παρουσίαση του θέματος του Μικρού Θεάτρου της Αμβρακίας.

IMG 20211213 092821

IMG 20211213 092612

IMG 20211213 093103

Στις 4 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Άρτας

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης