Ρωτώντας τους μέντορες- Χρήση καινοτόμων προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μαθητών

 Στα πλαίσια του προγράμματος της  Ετήσιας Δράσης :
«Ρωτώντας τους μέντορες- Χρήση καινοτόμων προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μαθητών»
που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με υπεύθυνους καθηγητές:
την κ. Κολοβάτσιου Γ. (Πληροφορικής),
την κ. Μήτση Κ. (Γαλλικής)
και τον κ. Στόγια Β. (Φυσικής Αγωγής)
πραγματοποιήθηκαν εννέα συνεδρίες ( Live sessions) μέσω της πλατφόρμας Tipping Point .
Το Tipping Point (TTP) βοηθάει μαθητές να συναντήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την τάξη τους. Στόχος της δράσης αυτής είναι να συμβάλει στη λήψη πιο συνειδητοποιημένων αποφάσεων των νέων σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία και να τους επιτρέψει να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες πέρα από τα στερεότυπα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.
1η συνεδρία Live sessions) με θέμα: «ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» (μέντοραςEvangelos Skiadopoulos, Research &amp)#Development Engineer – Automotive).
Στιγμιότυπo από την 1η Συνεδρία:ynedria11
 
2η συνεδρία Live session με θέμα: «Ιστορίες έμπνευσης – Γυναίκες που τα κατάφεραν»

Συζήτηση με μαθητές Γυμνασίου με σκοπό την ενδυνάμωση & ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους μέσα από παραδείγματα γυναικών. 

ΜΕΝΤΟΡΑΣ Victoria Tsolidou: είναι Founder & Managing Director. Εξειδικεύεται στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και στην επιχειρησιακή αριστεία. WomenOnTop mentor και μέλος της επιτροπής του Ψηφιακού μετασχηματισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Στιγμιότυπo από την 2η Συνεδρία:

2ΥΝΕΔΡΙΑ

3η Συνεδρία  με  θέμα:<< Αθλητισμός >>, με μέντορα την κα Σολδάτου. Η Κατερίνα Σολδάτου είναι δασκάλα εναέριου χορού και γιόγκας. Ιδρυτής της πρώτης Σχολής Εναέριου Χορού στην Ελλάδα  και Εμπνευστής του έργου «Η Ελλάδα έχει Ψυχή».
Στιγμιότυπo από την 3η Συνεδρία:
3ΥΝΕΔΡΙΑ
4η  συνεδρία  με  θέμα: <<Βιοεπιστήμες>> και μέντορα την κ. Σοφία Α. Παπαδημητρίου. Η Dr Σοφία Α. Παπαδημητρίου κατέχει δύο πτυχία Χημείας (2004) και Φαρμακευτικής (2011) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές καθώς και τη Διδακτορική της Διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο με ‘Αριστα’ στις καινοτόμες μορφές χορήγησης φαρμάκων με έμφαση στην παρασκευαστική φαρμακευτική νανοτεχνολογία. Το 2012 αποδέχθηκε θέση ερευνήτριας στο Queen Mary University of London ως υπότροφος του EPSRC (Engineering and Physical Science Research Council). Το 2013 βραβεύτηκε ως Marie Curie υπότροφος από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδότησε την ερευνητική της πρόταση με θέμα τη δημιουργία ‘εξυπνων’ νανο-υλικών ανταποκρινομένων σε εξωτερικά ερεθίσματα με στόχο τη διαδερμική χορήγηση δραστικών ουσιών.
Στιγμιότυπo από την 4η Συνεδρία:
4ynedria
5η συνεδρία  με θέμα: «Το Επάγγελμα του Ψυχολόγου» και μέντορα την κ. Ιφιγένεια Κωνσταντιλέρη , Ψυχολόγο.
Στιγμιότυπo από την 5η Συνεδρία:
5υνεδρια
6η Συνεδρία με θέμα: «Το Επάγγελμα του Ηθοποιού»  και μέντορα τον κ. Ντίνο  Ψυχογιό
Στιγμιότυπo από την 6η Συνεδρία:
6υνεδρια

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

7η Συνεδρία με θέμα: » Στρατιωτικές Σχολές» Μαθητές της Γ Γυμνασίου  ενημερώθηκαν για τις Στρατιωτικές σχολές και τις Επαγγελματικές τους προοπτικές, με μέντορα τον κ.Ηλία Λάππα.
Στιγμιότυπo από την 7η Συνεδρία:
7υνεδρια
8η Συνεδρία με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και πως τα διασφαλίζουμε»  με μέντορα τον κ. Μιχάλη Φεφέ.
9η Συνεδρία με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός»  με μέντορα τον κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο. Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος (PhD) είναι κοινωνιολόγος εγκληματολόγος και Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών του ΚΕΘΕΑ. Έχει εμπειρία στον τομέα της έρευνας για την εξάρτηση και των προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης. Είναι εξειδικευμένος στην αξιολόγηση εφαρμοζόμενων προγραμμάτων θεραπείας και πρόληψης και προγραμμάτων κατάρτισης δια βίου μάθησης για επαγγελματίες.
Στιγμιότυπo από την 9η Συνεδρία:
9υνεδρια

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης