Η συνέντευξη των διασωστών του ΕΚΑΒ

Γράφει η μαθήτρια της Α΄Τάξης Καλλιόπη Παλλιούρα

Στις 26 Νοεμβρίου oι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο δεξιοτήτων» παρακολούθησαν ένα σεμινάριο (μάθημα) τετράωρης διάρκειας με θέμα «Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες«. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και μοιράστηκε σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Στόχος της παρουσίασης υπήρξε η ενίσχυση του αισθήματος της ευθύνης των μαθητών αλλά και η προετοιμασία τους στις επείγουσες καταστάσεις, καθώς είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν βιωματικά στην παροχή πρώτων βοηθειών. Η παρουσίαση πυροδότησε έντονα το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποίοι στο τέλος της δράσης απεύθυναν ερωτήσεις στους διασώστες θέλοντας να μάθουν πόσα χρόνια ασκούν το επάγγελμα και αν η επιλογή τους ήταν στοχευμένη. Οι διασώστες τόνισαν ότι οι προϋπηρεσία τους ξεπερνά τα 20 χρόνια και υπήρξε απολύτως συνειδητή απόφαση.

Ακολούθως όταν ρωτήθηκαν αν έχουν λάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πανδημία, απάντησαν θετικά υπογραμμίζοντας πως έχουν εκπαιδευθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα.

Οι μαθητές εν συνεχεία ζήτησαν στους διασώστες να αποδώσουν επιγραμματικά την ουσία του έργου τους, με τους τελευταίους να επισημαίνουν τη σπουδαιότητα της ασφαλούς πρόσβασης στο σημείο του συμβάντος, της έγκυρης παροχής των πρώτων βοηθειών και της ασφαλούς μεταφοράς του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση έκλεισε με τους μαθητές να ζητούν μία συμβουλή, την οποία παραθέτουμε αυτολεξεί ˂˂Μείνετε ψύχραιμοι και ήρεμοι, να εφαρμόζεται πάντα η πρόληψη˃˃.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτριο Παππά, τον κ. Παναγιώτη Γιαννούλη, τον κ. Θεόδωρο Δράκο και τον κ. Μάρκο Μπορμπότσαλο για την άριστη παρουσίαση αλλά και τη δυνατότητα βιωματικής εμπλοκής που προσέφεραν στους μαθητές στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση όσο και από την πρακτική άσκηση με την συμμετοχή των μαθητών μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

EKAB1_IMG_20211126_091731 IMG_20211126_092710 IMG_20211126_114451 IMG_20211126_114504

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης