Γνωριμία με το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού Θεσσαλονίκης

Γεια σας παιδιά! Είμαστε η ομάδα της σχολικής εφημερίδας « e-ματιά του 1ου » από το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.  Σε αυτή την πρώτη επικοινωνία μας θα θέλαμε αρχικά να ευχηθούμε σε όλους «καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία» και να σας πούμε κάποια γενικά πράγματα για εμάς και την περιοχή μας.

Η πόλη μας είναι η Θεσσαλονίκη που είναι μια πανέμορφη πόλη με πλούσια ιστορία και  πολλά μνημεία. Εκτός από αυτά έχει μια ατελείωτη παραλία, όπου μπορείς να κάνεις βόλτα ή ποδήλατο, μεγάλα πάρκα  και πολλά μαγαζιά.

Εμείς ζούμε στο Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου,  ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Θεσσαλονίκης  (δεύτερος σε πληθυσμό) και προέκυψε από την ένωση των δήμων Κορδελιού και Εύοσμου.  Ο δήμος μας έχει προσφυγική ιστορία καθώς δημιουργήθηκε από πρόσφυγες που ήρθαν εδώ από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη το 1922.

Πλατεία Ευόσμου

Πλατεία Ευόσμου

  Κορδελιό

Κορδελιό

 
 

Σήμερα είναι  μια περιοχή πολύ ζωντανή  με πολλά μαγαζιά,  πλατείες, πολιτιστικά κέντρα  και πολλά  πολλά σχολεία. Ένα από αυτά είναι και το δικό μας που ανήκει στο Κορδελιό. Είναι ένα μεγάλο σχολείο με περίπου 500 μαθητές. Έχει αίθουσα εκδηλώσεων,  βιβλιοθήκη, εργαστήριο πληροφορικής και χημείας, γυμναστήριο. Είναι ένα σχολείο που κάνει αρκετές δράσεις (περιβαλλοντικές, πολιτιστικές ) και  πραγματοποιεί συχνά εκπαιδευτικές επισκέψεις. Βέβαια, υπάρχουν και αρνητικά όπως  είναι η λειτουργία δύο τμημάτων του ΕΠΑΛ μέσα στο σχολείο μας. Αυτό δημιουργεί όπως καταλαβαίνετε, κάποια προβλήματα.

Θα θέλαμε στην πορεία της επικοινωνίας μας να συζητήσουμε γενικά για θέματα που μας αφορούν, να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωρίσουμε ήθη και έθιμα από  τις περιοχές μας, να παρουσιάσουμε κάποια σημαντικά αξιοθέατα των πόλεων μας.

Προτείνουμε η πρώτη μας συνεργασία να αφορά ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ανθρώπους και είναι η ειρήνη!

Σας στέλνουμε ένα podcast στο οποίο μιλάμε για την ειρήνη και κάποιες ζωγραφιές μας. Περιμένουμε  και τα δικά σας έργα!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης