Editorial

Γιάννης Κουτσούρης, Μαγιάτικο στεφάνι

  Αισίως, στο έκτο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου μας καταπιανόμαστε με μία πληθώρα θεμάτων, όπως η αγάπη, ο έρωτας, η φιλία, το σχολείο, τα μνημεία της Κοζάνης, ο αθλητισμός, η διατροφή των εφήβων και φυσικά τα ταξίδια! Στο προηγούμενο τεύχος, σας μεταφέραμε εικονικά στο υπέροχο Παρίσι και σας υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε τα ταξίδια μας στο Βερολίνο και το Λονδίνο, όπερ και εγένετο σ” αυτό το τεύχος! Και δεν μείναμε μόνο σ” αυτούς τους προορισμούς, αλλά συμπεριλάβαμε ακόμη έναν, το Μόναχο! Ταξιδέψτε, λοιπόν, μέσα από τις δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών μας οι οποίες υλοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών, Βάϊα Καραγιάννη στο μάθημα των Γερμανικών και Βικτώρια Μανώλα στο μάθημα των Αγγλικών αντίστοιχα.

 Η φιλία, η αγάπη και ο έρωτας προσεγγίζονται από τα παιδιά μέσα από ποιήματα, μικρές ιστορίες, κόμικ και podcast, έτσι, όπως αντιλαμβάνονται, βιώνουν και  νιώθουν τα συγκεκριμένα συναισθήματα.  Ένα άλλο θέμα που τους απασχολεί είναι φυσικά το σχολείο. Διαβάστε τα ποιήματά τους και τα άρθρα τους για το σχολείο που πιστεύουν ότι τους αξίζει.

  Στη στήλη e Συνεργασία Σχολείων, η ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης μας ενημερώνει και μας ευαισθητοποιεί για το θέμα του αυτισμού.  Αξίζει την προσοχή όλων μας!

  Στην ίδια στήλη περιλαμβάνεται και η εκδήλωση φιλαναγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 5 Μαϊου 2023 και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία Δικτύου σχολείων! Μια συνεργασία που προέκυψε ανάμεσα στο 4ο  και 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης και μια όμορφη εκδήλωση την οποία απολαύσαμε τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 του 4ου Γυμνασίου και του Γ1 του 2ου Γυμνασίου αλλά και εμείς, οι υπεύθυνες καθηγήτριες, Λάμπρου Αργυρώ και Ζορμπά Ματίνα. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία και τη συμμετοχής της στην εκδήλωση, την Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν. Κοζάνης, την κ. Αγνή Παπακώστα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά στην προετοιμασία και υλοποίηση αυτής της δράσης! Ήσασταν υπέροχοι! Σας συγχαίρουμε γι” αυτό και σας ευχόμαστε τα καλύτερα για τη μελλοντική σας πορεία!

  Στη στήλη της συνέντευξης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της συντακτικής ομάδας έθεσαν εύστοχα ερωτήματα στον κ. Σκόρδα, καθηγητή της Πληροφορικής του σχολείου μας και Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κοζάνης. Τον ευχαριστούμε πολύ!

 Μην παραλείψετε να δείτε τη στήλη με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών μας, γιατί θα διαπιστώσετε το ταλέντο που διαθέτουν αυτά τα παιδιά απολαμβάνοντας τη θέαση των έργων τους!

  Κλείνοντας, Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, πρωτίστως, τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και τους / τις εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν και συνέβαλαν με το υλικό τους στον εμπλουτισμό της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Η έκδοσή της ξεκίνησε δειλά δειλά μέσα από τον Εκπαιδευτικό όμιλο και μια μικρή ομάδα μαθητών και μαθητριών, κυρίως της Γ΄ Γυμνασίου, που απαρτίζουν τη συντακτική της ομάδα και τώρα πια αυτή η συνεργασία διευρύνεται εμπλέκοντας όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες! Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να έχει και συνέχεια!

1 Σχόλιο

  1. Το 6ο τεύχος είναι εξαιρετικό! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για όλα τα άρθρα που αναφέρονται σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτρες για την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους! Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Ματίνα Ζορμπά, για την καθοδήγηση, την επιμέλεια και την ευθύνη αυτής της δύσκολης και σύνθετης δουλειάς. Επίσης, για τη διάθεσή της να συνεργάζεται με άριστο τρόπο με συναδέλφους!

Υποβολή απάντησης