Editorial

Η εικόνα από το Ελληνικό Ναυτικό Μουσείο

«Ο χρόνος είναι

πολύ αργός γι’ αυτούς που περιμένουν,

πολύ γρήγορος γι’ αυτούς που φοβούνται,

πολύ μακρύς γι’ αυτούς που θρηνούν,

πολύ σύντομος γι’ αυτούς που ευτυχούν,

μα γι’ αυτούς που αγαπούν,

χρόνος είναι η αιωνιότητα».

Yποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με τους στίχους του Αμερικανού Henry Jackson van Dyke (1852 – 1933) και σας ευχόμαστε μια χρονιά με θετική ενέργεια και θετική σκέψη!!!
instagram

Eva Slavska (instagram)

Το 9ο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας σας μεταφέρει σε έθιμα και παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πόλη μας και το στολίδι της, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη! Επίσης, η τεχνολογία με την επαυξημένη πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα τους εφήβους, όπως και το θέμα της ειρήνης και του πολέμου προβληματίζει τα παιδιά μας. Δεν μένουν αδιάφοροι, αντίθετα στέλνουν τα δικά τους μηνύματα με τον δικό τους μοναδικό και δημιουργικό τρόπο. Μένει μόνο να εισακουστεί κάποια στιγμή η «φωνή» τους!
Στο 1ο συνεργατικό και θεματικό τεύχος του Δικτύου σχολείων e – τύπος είναι αναρτημένο και το ημερολόγιο του 2024!
Μπορείτε να το κατεβάσετε και από το δικό μας τεύχος!
Τέλος, συνεχίζουμε με ταξίδια σε προορισμούς της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και με αθλητισμό και διατροφή. Περιλαμβάνονται, επίσης, στο τεύχος ένα αφιέρωμα στην συγγραφέα Ζώρζ Σαρή με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της, ένα επίσης σημαντικό αφιέρωμα στο «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη που συνδέεται τόσο εύστοχα με την επικαιρότητα και εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη που λέγεται «παιχνίδια με τις λέξεις» ! Παίξτε, διασκεδάστε… μαθαίνοντας!
Έργο του Γ. Κουτσούρη. Ρόδι

Έργο του Γ. Κουτσούρη. Ρόδι

1 Σχόλιο

  1. Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργία στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης! Ευχές για πολλά και όμορφα τεύχη στη συντακτική ομάδα «Ενός τετάρτου υπόθεση» και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό, την αγαπητή συνάδελφο, Ματίνα Ζορμπά! Εξαιρετικό το τεύχος σας! Μπράβο σε όλους και όλες!!

Υποβολή απάντησης