Editorial

Περδίκες 2024, Αλέξανδρος Χάτσιος

Την πρώτη του έκθεση πραγματοποιεί ο 27χρονος Αλέξανδρος Χάτσιος από την Κοζάνη παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης τις εικαστικές του δημιουργίες.

Τα 90 έργα του νεαρού Αλέξανδρου που πάσχει από σύνδρομο Down, είναι φτιαγμένα σε χαρτί και αποτυπωμένα με στυλό, μολύβι και ξυλομπογιές. Οι πύλες της έκθεσης στην πόλη της Κοζάνης άνοιξαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου. Σε ειδική οθόνη στην Takis Chatsios Gallery, που φιλοξενεί τη δουλειά του, προβάλλονται ταυτόχρονα και 50 καλλιτεχνικές φωτογραφίες του.

 Ορισμένα από τα έργα του Αλέξανδρου Χάτσιου έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία πριν να λάβουν την τελική μορφή του σύγχρονου εικαστικού έργου, δουλειά που ανέλαβε ο ίδιος μιας και είναι δεινός χειριστής των νέων ψηφιακών συσκευών και των εφαρμογών τους.

Όσοι παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την πορεία του νεαρού καλλιτέχνη γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν πολυτάλαντο νέο, που εκφράζει με πληθωρικό τρόπο τη χαρά σε κάθε στιγμής της ζωής του, όπως τη βιώνει μέσα από το θέατρο, τον χορό, τη μουσική, τη ζωγραφική, και όπως την απολαμβάνει ο ίδιος μέσα από τις φιλίες του αλλά και από τη δύναμη του έρωτα.

Αναδημοσίευση από

https://www.cnn.gr/style/psyxagogia/story/411090/kozani-tin-proti-tou-ekthesi-parousiazei-o-aleksandros-pou-pasxei-apo-syndromo-down

Περδίκες 2024, Αλέξανδρος Χάτσιος

Περδίκες 2024, Αλέξανδρος Χάτσιος

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης