ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μαρτίου έχει θεσπιστεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μια ημέρα αφιερωμένη τόσο στη μνήμη για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, όσο και  στην ανάδειξη των προβλημάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών παγκόσμια.

Υπάρχει όμως σήμερα λόγος να αφιερώνουμε την ημέρα αυτή στις γυναίκες; Μήπως είναι υπερβολή στην εποχή μας;   Και όμως!  Από επίσημες έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει από διεθνείς οργανισμούς, αναδεικνύεται ότι:

  • Η ανεργία στον γυναικείο πληθυσμό είναι σταθερά μεγαλύτερη απ” ότι στον ανδρικό.
  • Υπάρχει ανισότητα στην εύρεση εργασίας. Δεν προτιμούν στην πρόσληψη  γυναίκας αν είναι μητέρα ή πρόκειται να τεκνοποιήσει, επειδή θα έχει περισσότερες υποχρεώσεις στην οικογενειακή μέριμνα και θα αφιερώνεται τάχα λιγότερο στην εργασία της!!!
  • Αμείβεται χαμηλότερα από τον άνδρα σε πολλές περιπτώσεις.
  • Το ένα τρίτο ( 28% ) των γυναικών εργάζεται με μερική απασχόληση συγκριτικά με το αντίστοιχο 8% των ανδρών.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες οικονομικές ανισότητες, στις οποίες έρχονται να προστεθούν και η ενδοοικογενειακή  βία σε βάρος των γυναικών, οι γυναικοκτονίες, κ. α

Μελανά σημεία της κοινωνίας μας που δείχνουν ότι οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να πετύχουν όσα πρέπει να γίνουν, για να μην χρειάζεται πια να υπάρχει  Ημέρα της Γυναίκας !

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης