Συνταγή για μελομακάρονα

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Δεκ• 27•13

Υλικά Συνταγής:

2 φλυτζάνια ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι νερό

1 κουτάλι σούπας μέλι

1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι τσαγιού σόδα

1 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1 κουτάλι σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουτάλι σούπας κανελογαρίφαλα (σκόνη)

1 φλυτζάνι κονιάκ

αλεύρι (όσο πάρει)

χοντροκοπανισμένα καρύδια για το στόλισμα

Για το σιρόπι:

1 φλυτζάνι νερό

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι μέλι

1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε πολύ καλά σε φαρδιά λεκάνη το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε το μέλι, τη σόδα διαλυμένη στο νερό, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και το κονιάκ.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει.

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και πλάθουμε σε μικρούς κυλίνδρους. Πιέζουμε με ένα πιρούνι (ελαφρά) σταυρωτά και βάζουμε τα μελομακάρονα σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.

Ψήνουμε στους 200 °C για 20′ με 30′. Μόλις γίνουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι μας: το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και την κανέλα. Με μια σπάτουλα αφαιρούμε τον αφρό και πετάμε την κανέλα.

Βουτάμε τα μελομακάρονα λίγα λίγα μέσα στη κατσαρόλα για 1′ με 2′.

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

 

Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία!!!

 Βασιλική Τ.

μελομακαρονα

 

Σχολιάστε

Top