Έδεσσα : ιδανικό μέρος για επίσκεψη

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Δεκ• 27•13

Ένα από τα ομορφότερα μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε είναι η Έδεσσα, με τους περίφημους καταρράκτες της.  Είναι μια πόλη που το υγρό στοιχείο είναι  έντονο (ποτάμια και καταρράκτες). Η πόλη είναι γνωστή και ως Βοδενά και ιδιαιτέρως γνωστή για τα εξαιρετικής  ποιότητας κεράσια της.

Η Έδεσσα είναι κτισμένη σε έναν φυσικό εξώστη του Βερμίου και του όρους Βόρας. Οι εκκλησίες του Άγιου Ιωάννη και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου , ο πέτρινος πύργος με τα έξι ρολόγια στο κέντρο και τα τμήματα του μεσαιωνικού τείχους της πόλης είναι μερικά μόνο κομμάτια ενός πάζλ προς εξερεύνηση. Από τη χαράδρα του Άγρα βρίσκουν ‘δρόμο’  τα νερά της περιοχής, τα οποία  διακλαδίζονται μέσα στην πόλη και βρίσκουν τελικά διέξοδο στον κάμπο, πέφτοντας από εβδομήντα μετρά ύψος και σχηματίζοντας τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. Ο καταρράκτης Κάρανος είναι ένα πιο τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα. Στην πόλη πέρα από τους θαυμάσιους καταρράκτες που μπορούμε να επισκεφτούμε έχει και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως το μουσείο του νερού, το μουσείο του οικουμενικού Πατριάρχου, το λαογραφικό μουσείο, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το δάσος Γαβαλιώτισσας, το Γενί Τζαμί, τη Μονή του Προφήτη Ηλία, το Κάστρο και πολλά άλλα.

Η πόλη της Έδεσσας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, πλημμυρισμένη από φώς και νερά. Αιώνια δεμένη με το πράσινο και τον ήχο των νερών, αφουγκράζεται τον ήχο της φτερωτής από τους παραδοσιακούς μύλους, δροσίζεται στους μικρούς καταρράκτες, συνομιλεί με τους αιωνόβιους πλατάνους, αισθάνεται την δροσιά του φρέσκου αέρα.

Η Έδεσσα σας και μας περιμένει….

Μαρια Μ.

εδεσσα1

εδεσσα2

 

Σχολιάστε

Top