Γονείς – Παιδιά : μια εύκολη, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη σχέση

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Απρ• 14•14

Βλέπουμε πολλές φορές οικογένειες που φαίνονται ωραίες και σωστές, με χαμογελαστά πρόσωπα και τους γονείς να δείχνουν πως έχουν τον απόλυτο έλεγχο και τη γνώση για τα παιδιά τους. Κάποιες φορές όμως η ουσία διαφέρει και θα λέγαμε ότι τα φαινόμενα απατούν…

 

Στις μέρες μας φαίνεται πως το »χάσμα» των γενεών έχει γεφυρωθεί, καθώς οι μεγαλύτεροι με τους νεότερους έχουν καλύτερη επικοινωνία. Παλαιότερα τα παιδιά κυρίως τα κορίτσια δεν τολμούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολούσε και κλείνονταν στον εαυτό τους. Λειτουργούσαν κρυφά χωρίς οι γονείς τους να γνωρίζουν που πραγματικά βρίσκονταν και με ποιούς. Στην εποχή που ζούμε τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα, όχι όμως ότι όλες οι οικογένειες έχουν την κατάλληλη επαφή και επικοινωνία. Σήμερα οι γονείς αρχίζουν να συζητούν με τα παιδιά τους για διάφορα θέματα δημιουργώντας θετικό και ζεστό κλίμα. Συζητούν για θέματα που τους απασχολούν, λαμβάνοντας μια καλή συμβουλή από ανθρώπους που πραγματικά τους νοιάζονται και πάντα θα είναι δίπλα τους.

 

Τελειώνοντας λοιπόν, πιστεύω ότι στις μέρες μας οι σχέσεις γονέων – παιδιών είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τα παλιά χρόνια διότι οι γονείς έχουν μάθει πλέον να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για μια οικογένειαα.

 

Γεωργία Ν.

2

 

Σχολιάστε

Top