Λίμνη Κερκίνη : ένα Εθνικό Πάρκο μαγευτικής ομορφιάς

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Νοε• 14•14

κερκινη2

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών, μόλις 40 χλμ. από την πόλη των Σερρών και περίπου 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, η λίμνη Κερκίνη με έναν μοναδικό υγροβιότοπο, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar είναι ένας από τους 10 καλύτερους υγρότοπους της Ελλάδας.

Η ευρύτερη περιοχή της λίμνης έχει πολλά αξιοθέατα όπως το Οχυρό Ρούπελ που είναι μια στενή λωρίδα γης που σχηματίζει το ρου του ποταμού Στρυμώνα μέσα από τα βουνά Μπέλες και Άγκιστρο(σε περίπτωση που θέλετε να το επισκεφτείτε τηλ.2321095102),το Οχυρό Ιστιμπέη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.339μ. κ.ά.

Ο επισκέπτης της λίμνης Κερκίνης και γενικότερα του Εθνικού Πάρκου, έχει τη δυνατότητα να κάνει διάφορες δραστηριότητες στην φύση και να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή. Μπορεί, δηλαδή, να κάνει βόλτα με 4Χ4 γύρω από την λίμνη ή να εξερευνήσει τους κοντινούς λόφους. Επίσης, μπορεί να κάνει βαρκάδα μέσα στην λίμνη με έναν από τους βαρκάρηδες, που είναι πρόθυμοι να σας μιλήσουν και σας ξεναγήσουν στη λίμνη και το ευρύτεο φυσικό περιβάλλον.

Στη λίμνη Κερκίνη υπάρχουν πολλά είδη από δυσεύρετα ζώα, όπως ο χρυσαετός, o βασιλαετός, ο θαλασσαετός, ο γερακαετός, o κραυγαετός, o λευκoπελαργός, o μαυρoπελαργός, o ναvόκυκvoς, το νεροβούβαλο και πολλά άλλα.

Εκτός από δυσεύρετα ζώα υπάρχουν και δυσεύρετα φυτά, όπως το μυριόφυλλο, το ψαθί, η ίριδα, η λεπτοκαρυά, η τσαπουρνιά κ.α.

Μερικές εικόνες από το πανέμορφο αυτό μέρος:

Παναγιώτης Κ.

Βοήθεια-Πληροφορίες από: http://www.kerkini.gr/

Kerkini Map A opsi

Σχολιάστε

Top