Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Μαρ• 25•15

Υλικά:

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

2 αυγά

350 γρ. τυρί φέτα

αλάτι και πιπέρι

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένα

5 κουταλιές της σούπας ρύζι νυχάκι

3/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3-4 πράσα ψιλοκομμένα

Για το φύλλο:

χλιαρό νερό

5 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
-Πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι

-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, τον άνιθο και τα πράσα

-Προσθέτετε το σπανάκι με μισό ποτηράκι νερό και το ρύζι

-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

-Aλατοπιπερώνετε

-Αναμιγνύετε όλα τα υλικά του φύλλου εκτός από το νερό

-Προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι σας

-Την χωρίζετε σε τρία ίσα μέρη και ανοίγετε τρία φύλλα τόσο μεγάλα ώστε να υπερκαλύπτουν τον πάτο του ταψιού σας

-Για να μην κολλάει η ζύμη όταν ανοίγετε το φύλλο πασπαλίζετε με αλεύρι μέχρι να απλωθεί το φύλλο

-Τοποθετείτε το ένα φύλλο στο ταψί και το λαδώνετε ελαφρά με το χέρι σας

-Ρίχνετε το μισό σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε το μεσαίο φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά

-Ρίχνετε και το υπόλοιπο σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά

-Απλώνετε και το τελευταίο φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει σε μέτριο φούρνο

 

Καλή σας Όρεξη!!!

 

Αναστασία Γ.

images2

Σχολιάστε

Top