Πρώτη χρονιά στην κατασκήνωση

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Μαρ• 25•15

Λένε ότι η πρώτη χρονιά στην κατασκήνωση είναι η πιο δύσκολη, γιατί δεν ξέρεις κανέναν και προσπαθείς να κάνεις φίλους όλη την ώρα και χάνεις έτσι τις πρώτες μέρες αλλά μετά τις υπόλοιπες μέρες περνάς καλά. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι έτσι γιατί αν γνωρίζεις έστω και έναν παλιό από την κατασκήνωση τότε τους γνωρίζεις όλους σε χρόνο μηδέν.

 

Το δύσκολο στην πρώτη χρονιά είναι να μάθεις να περνάς καλά, ακόμα και αν γίνεται κάτι κακό εις βάρος σου να μην του δίνεις σημασία, και όπως έλεγε ο ομαδάρχης μας : «Σε λίγες μέρες θα φύγετε από την κατασκήνωση και θα σας λείψει πολύ, γι’ αυτό να μην κολλάτε σε ανούσια πράγματα και να περνάτε καλά». Αυτά τα λόγια ακολουθούμε και οι κατασκηνωτές στην καθημερινή μας ζωή γι’ αυτό πάντα είμαστε χαρούμενοι.

 

Στην κατασκήνωση φτιάχνονται οι πιο γερές φιλίες. Το λέω αυτό γιατί σχεδόν πάντα κρατάμε καλές σχέσεις με τους κατασκηνωτές που κάναμε παρέα και μέχρι να πάμε την επόμενη χρονιά στην κατασκήνωση συζητάμε τι γινόταν την προηγούμενη χρονιά.

 

Στην κατασκήνωση υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα σε συναρπάσουν ως πρωτοετή αλλά στις υπόλοιπες χρονιές δεν θα σου φαίνονται τόσο ενδιαφέροντες. Για παράδειγμα σε κάθε κατασκήνωση υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου/ μπάσκετ, τραπέζια πίνγκ πόνγκ, Flying Fox, τοίχος αναρρίχησης κ.α. στην αρχή όταν θα κάνεις αυτές τις δραστηριότητες θα σου αρέσουν πολύ αλλά μετά την τρίτη-τέταρτη φορά θα τα βαρεθείς.

 

Οι κατασκηνωτές δεν πηγαίνουν στην κατασκήνωση μόνο για να περάσουν καλά, αλλά και για να γίνονται πιο υπεύθυνοι. Πώς γίνεται αυτό; Οι κατασκηνωτές κάθε πρωί συμμαζεύουν τα σπιτάκια τους. Όταν τελειώνει το πρωινό όλοι βοηθούν τον ομαδάρχη τους να μαζέψει τα πιάτα και τα ποτήρια. Μετά το μάζεμα αυτό τα παιδιά πηγαίνουν στα σπιτάκια τους και σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν πριν έρθει ο επιτηρητής.

Δεν είναι μόνο η πρώτη χρονιά καλή για τον κάθε κατασκηνωτή αλλά όσες περισσότερες φορές πας τόσο πιο ωραίο είναι γιατί γίνεσαι και εσύ παλιός και όλο και κάποιος καινούριος θα βασιστεί πάνω σου για να γνωρίσει άλλα παιδιά. Γενικά, η κατασκήνωση είναι το καλύτερο σημείο του καλοκαιριού για κάποιον που είναι ομαδικός και φιλικός!

Και θυμήσου, αν είσαι παλιός στην κατασκήνωση μην κοροϊδέψεις ή μην αρνηθείς να βοηθήσεις  κάποιον καινούριο γιατί θυμήσου πως ήσουν εσύ την πρώτη χρονιά σου στην κατασκήνωση!

 

Παναγιώτης Κ.

ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Σχολιάστε

Top