Η γωνιά της λογοτεχνίας. Βιβλιοκριτική στην Αμίλητη Αγάπη της Λ.Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

ΑΠΟ: ΓΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Μαρ• 25•15

Η Ταυτότητα του Βιβλίου:

Τίτλος: Αμίλητη Αγάπη

Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗ

Είδος Βιβλίου: Μυθιστόρημα

Το Βιβλίο που διάβασα:

Τόπος: Αθήνα

Χρόνος: Από την αναχώρηση του Θέμη για το Μόντρεαλ, λόγω προβλημάτων υγείας μέχρι αρκετά χρόνια αργότερα οπότε και η πρωταγωνίστρια, τελειώνει τις σπουδές της και επισκέπτεται του συγγενείς της.

Ήρωες: Κύρια πρωταγωνίστρια η Ειρήνη. Συμπρωταγωνιστές, ο Θέμης και η Όλγα. (Συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα όπως οι γονείς, τα αδέρφια και οι παππούδες των παιδιών.)

Σπουδαία Γεγονότα: Η γνωριμία της Ειρήνης με την Όλγα, η γνωριμία της Ειρήνης με τον Θέμη. Οι απειλές των νεοναζιστών, η εκδήλωση των συναισθημάτων του Θέμη και της Ειρήνης

κατάλογος

Βιβλίο και Υπόθεση

Τρεις φίλοι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, ο Θέμης, η Όλγα και η Ειρήνη. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια μεγάλη φιλία και μια αγάπη σιγαλή, αμίλητη, ταυτόχρονα απέραντη και ανιδιοτελής, έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι η αγάπη. Τα συναισθήματά τους θα τους ενώσουν σε μια κοινή πορεία, σε μια φιλία που θα σταθεί απέναντι στα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής. Ο σχολικός εκφοβισμός, η βία, ο νεοναζισμός, ο ρατσισμός, η βαναυσότητα, όλα όσα διαχρονικά καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία. Αλλά και τα συναισθήματα του Θέμη και της Ειρήνης που τελικά θα τα εκδηλώσουν ο ένας προς τον άλλον.

Μου άρεσε/Δεν μου άρεσε, επειδή:

Το βιβλίο μου άρεσε, γιατί είναι καλογραμμένο, έχει ωραίους χαρακτήρες και εξελίσσεται συνεχώς.

Βαθμολογία:

0-5(Ασ΄ το καλύτερα) 6-7(Καλούτσικο) 8-9( Πολύ καλό) 10( Να το διαβάσεις οπωσδήποτε).

 

Ελένη Δ.

images2

Σχολιάστε

Top