«Η ημέρα που έγινα ανέκδοτο»

milopita

Μου ζήτησαν από την σχολική εφημερίδα να γράψω μια αστεία ιστορία. Αν και περίμενα να μου ζητήσουν κάτι πιο σοβαρό, για χάρη σας θα σας αφηγηθώ την ημέρα που έγινα ανέκδοτο.

Πάντοτε ήθελα να πάω σε μια καφετέρια και να καθίσω μόνη μου με τις φίλες μου χωρίς κανέναν ενήλικα. Μια καταπληκτική ιδέα με την οποία η μαμά μου ήταν παντελώς  αντίθετη , γι” αυτό και εγώ έπρεπε να καταστρώσω το τέλειο σχέδιο. Φυσικά χρειαζόμουν συνεργό, γι’ αυτό αποφάσισα να πάρω την μικρή μου αδερφή, αν ήταν να γίνω ρεζίλι ας έμενε στην οικογένεια. Είχα ακριβώς 5€  και έπρεπε να βρω κάτι για δυο άτομα που να μην ξεπερνάει τα 5€ σύνολο. Περνώντας από την καφετέρια είδα γραμμένα σε πίνακα:

 

 «Δοκιμάστε την σπιτική μας μηλόπιτα με 2€».

Αυτό ήτανε ότι έπρεπε.

Την επόμενη μέρα είπα στην μαμά μου ότι θα βγω μια βόλτα με την μικρή μου αδερφή. Αυτό ήτανε κάτι που δεν είχα ξανακάνει ποτέ αλλά η μαμά μου είπε:

-«Μπράβο που είσαι τόσο καλή αδερφή»

Στον δρόμο εξήγησα στην αδερφή μου πως θα πηγαίναμε στην καφετέρια και θα καθόμασταν να φάμε μηλόπιτα. Εκείνη μου είπε ότι προτιμάει να φάει παγωτό. Της εξήγησα πως τα οικονομικά μας δεν ήτανε για παγωτό τώρα και να περιοριστεί στην μηλόπιτα. Όλα πήγαιναν καταπληκτικά. Κάθισα στην καφετέρια και ένιωθα παρά πολύ ανεξάρτητη. Τόσο πολύ που δεν κοίταξα τον κατάλογο.

Όταν ήρθε ο σερβιτόρος να παραγγείλουμε είπα γεμάτη αυτοπεποίθηση:

-«Δύο κομμάτια μηλόπιτα παρακαλώ»

-«Δυστυχώς μας τελείωσε» είπε εκείνος. Παρόλο που δεν έκανε ζέστη ένιωσα να ιδρώνω παρά πολύ

-«Ωραία» μου είπε η αδερφή μου «ας πάρουμε το παγωτό»

Δεν μπορούσα να της εξηγήσω μπροστά στον σερβιτόρο ότι δεν έχουμε λεφτά. Όποτε η μόνη λύση που είχα ήταν να κάνω την απογοητευμένη. Θυμήθηκα τις γιαγιάδες στο λεωφορείο όταν δεν τους δώσεις την θέση σου και είπα:

-«Κρίμα, πολύ κρίμα εμείς ήρθαμε εδώ μόνο για την σπιτική μηλόπιτα, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να πάρουμε κάτι άλλο».

Άρπαξα την αδερφή μου που κοιτούσε τα παγωτά και γίναμε καπνός.

Από τότε κάνω ολόκληρο κύκλο για να μην περάσω ποτέ ξανά μπροστά από την συγκεκριμένη καφετέρια που με έκανε ανέκδοτο.

Ηθικό δίδαγμα:

1    να ακούτε τις μαμάδες σας

2    μην εμπιστεύεστε τις μηλόπιτες

 

Κατερίνα Χαϊκαλη Α2

Σχολιάστε

Top