Οι συνταγές του μήνα

t1

 Ταλιατέλες με κοτόπουλο

Υλικά:

  • 500 γρ. Ταλιατέλλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις ταλιατέλλες  . Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 1 λεπτό. Πριν στραγγίσουμε τα ζυμαρικά κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, και έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.  Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα και έπειτα το κρασί. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Πανεύκολα μπισκότα με μόνο 4 υλικά !!!

Υλικά:

  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη μαύρη μαλακή ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με ένα κουτάλι παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε κενό ανάμεσα σε κάθε κουταλιά του μείγματος που βάζουμε στο ταψί, γιατί όσο ψήνονται τα μπισκότα θα ανοίγουν. Ψήνουμε για 8-12 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι μαλακά και θα φαίνονται ωμά

Διακοσμούμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Αγγελική Βλάχου Γ1

Σχολιάστε

Top