Συνέντευξη από την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας

synenteyxi

Συνέντευξη από την κυρία Μακροπούλου Τίμη

1) Γιατί επιλέξατε να γίνετε καθηγήτρια;

Αγαπώ πολύ την επικοινωνία με τους ανθρώπους, μου αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου, και πάνω απ’ όλα, θεωρώ ότι η καλύτερη «πρώτη ύλη» για να δουλέψει κάποιος, είναι τα παιδιά.

2) Για ποιο λόγο διαλέξατε ως ειδικότητα τα Αγγλικά;

Ήμουν από μικρή, καλή στις ξένες γλώσσες, και πάντα ονειρευόμουν ότι θα ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς, θεωρούσα ότι οι ξένες γλώσσες, θα με βοηθούσαν, να πραγματοποιήσω αυτήν την μεγάλη μου επιθυμία.

3) Σας αρέσει η δουλειά σας;

Η δουλειά μου, έχει πολλές προκλήσεις γιατί συναναστρέφομαι με πάρα πολλές διαφορετικές προσωπικότητες. Αυτό, την καθιστά άκρως ενδιαφέρουσα.

4) Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στην δουλειά σας;

Μου αρέσει να εξελίσσομαι, και θα ήθελα να χρησιμοποιώ περισσότερο την τεχνολογία, γιατί κάνει το μάθημα πιο ευέλικτο, και πιο ευχάριστο.

5) Αν δεν ήσασταν καθηγήτρια Αγγλικών, τι δουλειά θα κάνατε;

Επειδή όπως ανέφερα, μου αρέσει πολύ να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, και να ταξιδεύω, σίγουρα θα ασχολούμουν με την βιομηχανία του τουρισμού.

6) Ποια είναι η σχέση σας με τους μαθητές και τους υπόλοιπους καθηγητές;

Η σχέση μου με τους συναδέλφους, όπως και με τους μαθητές, στηρίζεται πρώτα από όλα στο σεβασμό και στην ευγένεια. Με τους μαθητές, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μέσα από την αυτοκριτική μου, θεωρώ ότι βελτιώνομαι.

7) Μας έχετε πει ότι έχετε κάνει πολλά ταξίδια! Ποιο είναι το αγαπημένο σας και γιατί;

Όλες οι χώρες που έχω επισκεφθεί είναι πανέμορφες, η καρδιά μου όμως ανήκει στην Μεγάλη Βρετανία, γιατί πέρα από το ότι έχω ζήσει εκεί, έχω γνωρίσει και πολλές άλλες υπέροχες γωνιές της.

8) Με τι ασχολείστε στον ελεύθερό σας χρόνο;

Αγαπώ την άσκηση και ότι σχετίζεται με αυτή. Λατρεύω το ποδήλατο, το κολύμπι όπως και το τένις. Οπότε έχω χρόνο, ασχολούμαι με τα ψηφιδωτά. Είναι μία τέχνη που με βοηθά να εκφράζω την δημιουργικότητά μου, και πάνω απ’ όλα με ηρεμεί.

Γιώργος Παρκοσίδης Β3

Σχολιάστε

Top