Οι συνταγές του μήνα
Εύκολο γλυκό με κεράσια και μασκαρπόνε
Υλικά
- μερίδες 8
- 2½ φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 500 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
- 1½ φλ. τυρί μασκαρπόνε
- 2½ κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 3 κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα κεράσια μόλις πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 2΄.
Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ για να κοπεί ο βρασμός, παγώνουμε τα ποσαρισμένα κεράσια.
Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ το μασκαρπόνε με το μέλι, να ενωθούν.
Σε ποτήρια του μαρτίνι ή ψηλά ποτήρια με πόδι, ισομοιράζουμε τα παγωμένα κεράσια με το χυμό τους. Ισομοιράζουμε και την κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε φιστίκι Αιγίνης.
Καρπούζι με φέτα σαλάτα
Υλικά
- μερίδες 4
- 2 ματσάκια ρόκα
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 800 γραμμ. καρπούζι (ψίχα)
- 1/2 κόκκινο ξερό κρεμμύδι μικρό
- 1 φλ. φέτα σε κύβους
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στρώνουμε πρώτα τη ρόκα σε ανοιχτή πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (δαχτυλίδια) το κρεμμύδι και το προσθέτουμε.
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τους σπόρους και το κόβουμε σε φέτες ή σε καρέ.
Το προσθέτουμε.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο την τελευταία στιγμή και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Πηγή:
https://www.argiro.gr/recipe/salata-rokas-me-karpouzi-kai-feta/
Κουκούλης Νικος Γ1
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.




'
