Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ

       geitonia
Η γειτονιά μας δεν έχει κάποια αρχή και τέλος . Για κάποιον μπορεί να είναι η παραλία και για κάποιον άλλο το στενό δίπλα απ” το σπίτι του. Μπορεί ο ένας να την θεωρεί μεγάλη ενώ ο άλλος μικρή . Η κάθε γειτονία είναι ξεχωριστή! Για εμένα πάντως είναι το μέρος που βγαίνω βόλτες και περνάω καλά με τους φίλους μου! Εκεί που μεγάλωσα και έκανα τις πρώτες μου παρέες, το μέρος που νιώθω άνετα και οικεία.
Δυστυχώς όμως πολλοί δεν νιώθουν το ίδιο . Την βρωμίζουν, την παραμελούν και σιγά σιγά την καταστρέφουν… με λίγα λόγια δεν νοιάζονται για αυτή και δεν την σέβονται. Έχουν όμως σκεφτεί ποτέ «Εγώ μπορεί να έχω αυτή την άνεση να ζω σε ένα τόσο όμορφο και καλοδιατηρημένο μέρος, οι άλλοι όμως συνάνθρωποί μου την έχουν ;»
       Έτσι λοιπόν για να μην είμαστε αλαζόνες, πρέπει να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σωστά την θέση μας. Μένουμε σε μια τόσο προνομιούχα περιοχή  που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα, έχει μεγάλα πάρκα και υπέροχα κτίρια. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι καθήκον μας να τη φροντίζουμε και να είμαστε σωστοί πολίτες.
Επιμέλεια Άρθρου : Μαίρη Κοκκίνη – Αθηνά Καττέ Α1

Σχολιάστε

Top