οι μαθητές σε διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις 6,7 και 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης καθώς και επτά συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Αρχικά επισκεφθήκαμε το πολιτιστικό ίδρυμα << Σταύρος Νιάρχος>>, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα και ένα τεράστιο αρχιτεκτόνημα με πολλές εγκαταστάσεις. Θαυμάσαμε τη θέα της θάλασσας από ψηλά, από τον 8ο όροφο, είδαμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, περπατήσαμε στο τεράστιο πάρκο.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η Ακρόπολη, ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, είναι ένας κάθετος βράχος ύψους 150 μέτρων που δεσπόζει στο αθηναϊκό τοπίο. Έχει επίπεδη κορυφή πάνω στην οποία δημιουργήθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της ανθρωπότητας. Περιηγηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον χώρο θαυμάζοντας τα αρχαία μνημεία.

Επόμενος σταθμός το νέο μουσείο της Ακρόπολης .Εκεί στεγάζονται αντικείμενα που έχουν βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα. Η ξενάγησή μας στο μουσείο ήταν μια μοναδική εμπειρία, ένα ταξίδι στον χρόνο, την τέχνη, τους μύθους, την ιστορία και την καθημερινότητα των αρχαίων Αθηναίων.

Η διδακτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Βουλή. Ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κτιρίου, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του και παρακολουθήσαμε από το θεωρείο της Βουλής τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στην αίθουσα της Ολομέλειας.

 

 β7

 

β10

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης