ΚΟΤΟΠΙΤΑ

              ΥΛΙΚΑ


  • κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • καρότο
  • πιπεριά πράσινη
  • πιπεριά κόκκινη
  • πιπεριά κίτρινη
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 700 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
  • 250 γρ. άγρια μανιτάρια, agaricus
  • 130 γρ. κρασί λευκό
  • κύβο κότας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αβγά, μέτρια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο, για το ράντισμα των φύλλων
  • 700 γρ. φύλλα χωριάτικα
  • σουσάμι, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε ξεψαχνισμένο. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος περιμένουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει και μόλις δέσει βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφού βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. Μοιράζουμε τα φύλλα ( 5 φύλλα πάνω-5 φύλλα πάνω). Βάζουμε τα φύλλα ένα-ένα στο ταψί και αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ενδιάμεσα από κάθε φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί πάνω από τα φύλλα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι με ελαιόλαδο ενδιάμεσα τους. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο της πίτας. Χαράσσουμε σε 8 κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 50 λεπτά στον φούρνο. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη

ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

                                             ΣΚΟΥΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

                                          ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 ΠΗΓΕΣ: https://akispetretzikis.com/recipe/3131/kotopita

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης