Η (κατά)χρηση του κινητού!

baby cell

Μπάκου Ειρήνη – Ιωάννα Λυροπούλου, Β2

Τα κινητά στις μέρες μας έχουν αποξενώσει τους ανθρώπους και τους έχουν κάνει εσωστρεφείς. Στη σύγχρονη εποχή, με τη βαθμιαία άνοδο της τεχνολογίας, τα κινητά έχουν γίνει πηγή ενδιαφέροντος από μέρους των ανθρώπων και έτσι δεν μπορούν να το αποχωριστούν με τίποτα. Με αφορμή σχετικές έρευνες, παρουσιάζουμε τις επιπτώσεις από την κατάχρηση των κινητών τηλεφώνων:

  • Αποπροσανατολισμός του παιδιού στο μάθημα: τα παιδιά έχουν πολλές φορές το κινητό τους δίπλα τους, ακόμα και όταν διαβάζουν. Με αυτό τον τρόπο, η προσοχή τους αποσπάται και η επίδοσή τους στα μαθήματα μειώνεται.
  • Η διαρκής χρήση μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου: Τα κινητά, αποδεδειγμένα επιστημονικά, είναι μικροσκοπικοί φούρνοι μικροκυμάτων. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν είναι ικανή να προκαλέσει (χρόνια) προβλήματα υγείας.

Επομένως: Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη χρήση των κινητών. [Αν και κάτω από την ηλικία των 16, δεν είναι καλό να τα χρησιμοποιούμε, γιατί τότε αναπτύσσεται ακόμα ο εγκέφαλός μας.]

Καλό θα ήταν να μην ακουμπάμε το κινητό μας σε μέρη του σώματός μας, όπως ο θώρακας, επειδή μπορεί να βλάψουν τα εσωτερικά όργανα, αλλά να το έχουμε στις τσέπες μας/στα χέρια μας.

 

cell

Σχολιάστε

Top