Ταινίες Νοεμβρίου

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννα Γιβάνη

Enola Holmes

Η Enola Holmes είναι η μικρότερη αδερφή του Sherlock, η οποία αναφέρεται περισσότερο στα βιβλία και όχι πολύ συχνά στον κινηματογράφο. Πανέξυπνη, μεγαλωμένη ανάμεσα σε γυναίκες, προπονημένη σκληρά για τα δύσκολα, πολύ μπερδεμένη μπροστά σε έναν ανοίκειο, άδικο κόσμο που ορίζουν οι άντρες. Μια αξέχαστη περιπέτεια για τα χρονικά του μυστηρίου, μια μοναδική ταινία του 2020 με ανατρεπτικές στιγμές αγωνίας.

Little Women

Μία πρόσφατη διασκευή της αρχικής ταινίας little women (1994) που βγήκε το 2019. Στα μέσα του 19ου αιώνα η νεαρή Τζο Μαρτς ανακαλεί την οικογενειακή ζωή της, όταν μαζί με τις τρεις αδερφές της κάνουν σχέδια για μια ανεξάρτητη και συναρπαστική ζωή. Η Τζο, μία συγγραφέας σε μια εποχή γεμάτη διακρίσεις, φτιάχνει τους δικούς της κανόνες και ξεπερνά τις δυσκολίες που τις εμφανίζονται στον δρόμο προς τον στόχο της.

The pursuit of happiness

Τη δεκαετία του ΄80, ο Κρις Γκάρνερ, πωλητής ενισχυτών για ιατρική χρήση, μάταια προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένειά του. Όταν η γυναίκα του τον εγκαταλείπει, χάνει τα πάντα -αυτοπεποίθηση, σπίτι, οικονομίες-, και με τον πεντάχρονο γιο του αρχίζει και πάλι από το μηδέν. Θα τα καταφέρει; Το κυνήγι της ευτυχίας διδάσκει μαθήματα ζωής και ηθικολογίας, μία ταινία διαχρονική, που θα μας θυμίζει την ουσία της ζωής.

Matilda

Η Ματίλντα, η πανέξυπνη κόρη δύο όχι και τόσο έξυπνων γονέων, διαθέτει τις απαιτούμενες τηλεκινητικές ικανότητες που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει κατάλληλα την σατανική διευθύντρια του σχολείου στο οποίο τη στέλνουν οι γονείς της… Μια κωμική-δραματική ταινία, κλασσική του 1996.

The Greatest Showman

Ορφανός, πάμφτωχος, αλλά φιλόδοξος και γεμάτος ιδέες, ο Φινέας Τέιλορ Μπάρναμ θα δανειστεί και θα ρισκάρει τα πάντα για ένα εναλλακτικό σόου «ιδιαίτερων» ανθρώπων, γεννώντας στα μέσα του 19ου αιώνα τη σύγχρονη μορφή της σόουμπιζ. Μία φαντασμαγορική μουσική βιογραφία που, πάνω σε ένα προσχηματικό και απλοϊκό σενάριο, «απογειώνει» το θεαματικό στοιχείο. Βγήκε υποψήφια καλύτερη ταινία και α’ αντρικού ρόλου στην κατηγορία Κωμωδία-Μιούζικαλ, τραγουδιού.

Εικόνα άρθρου:Φωτογραφία από Igor Ovsyannykov