Bringing online safety education programs to UK schools – Άρθρο της Google

Global_teachers_survey_infographic.max-1000x1000

Στην Google, πιστεύουμε όχι μόνο στην ικανότητα της τεχνολογίας να ξεκλειδώσει τη δημιουργικότητα και να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά είναι καθήκον μας να εξοπλίσουμε τους χρήστες μας με τα εργαλεία και τους πόρους για να κάνουν online ασφαλείς επιλογές.
Πέρυσι, ερευνήσαμε περισσότερους από 200 εκπαιδευτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για να μάθουμε για την εμπειρία τους με την online ασφάλεια στην τάξη. Διαπιστώσαμε ότι οι καθηγητές πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην ηλικία των επτά ετών και ότι το 99% των καθηγητών που μιλήσαμε θεωρούν ότι η διαδικτυακή ασφάλεια πρέπει να αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών. Περισσότεροι από ένας στους τρεις καθηγητές ανέφεραν επίσης ότι είχαν παρακολουθήσει ένα online συμβάν για την ασφάλεια (για παράδειγμα, διαρροή σε προσωπικές πληροφορίες ή παρενόχληση στον κυβερνοχώρο) στην τάξη τους.Global_teachers_survey_infographic.max-1000x1000

Επιπλέον, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που μιλήσαμε είπαν, ότι δεν αισθάνονταν ότι είχαν τους απαραίτητους πόρους για να διδάξουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο στους μαθητές τους.
Για να βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς να δώσουν στους μαθητές τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν με ασφάλεια στον online κόσμο, σήμερα ξεκινάμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα Be Internet Legends και Be Citi Citizens.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας θα επισκεφθούμε τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα εκπαιδεύσουμε 60.000 νέους ανθρώπους με πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση ή μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια και θα επιδιώξουμε να φτάσουμε σε ένα εκατομμύριο νέους μέσω των δωρεάν πόρων κατάρτισης που δημιουργούνται για τους εκπαιδευτικούς και τους νέους εργαζόμενους. Και στα δύο προγράμματα απονεμήθηκε το σήμα ποιότητας της διαπίστευσης από την ένωση PSHE, την εθνική αρχή για την προσωπική, κοινωνική και αγωγή υγείας στην Αγγλία.

Να είστε θρύλοι του Διαδικτύου
Σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες οικογενειακής ασφάλειας στο Διαδίκτυο στη Γονική Ζώνη, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Be Internet Legends για τους βασικούς μαθητές του βασικού σταδίου 2 για να τους βοηθήσουμε να είναι ασφαλείς, σίγουροι εξερευνητές του online κόσμου. Οι καθηγητές του δημοτικού σχολείου του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να κατεβάσουν ή να παραγγείλουν τα δωρεάν πακέτα διδασκαλίας πόρων για να φέρουν το πρόγραμμα στις αίθουσες διδασκαλίας τους. Η Vicki Shotbolt, Διευθύνων Σύμβουλος της γονικής ζώνης, λέει: «Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με το Google on Be Internet Legends γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να παρέχουμε στα παιδιά τις γνώσεις που χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο και πρέπει να τους εμπνεύσουμε να θέλουν να ενεργήσουμε πάνω σ “αυτές τις γνώσεις. »
Έτσι λοιπόν τα σχολεία σε συνεργασία με την google εφάρμοσαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για την ασφάλεια, τη λεγόμενη interland   https://beinternetlegends.withgoogle.com/en_uk/interland

Πηγή:https://www.blog.google/technology/families/bringing-online-safety-education-programs-uk-schools/

Top