eTwinning project: «The World’s Largest Lesson»

17GG

Οι μαθητές του Δ1 συμμετείχαν στο eTwinning project: «The World’s Largest Lesson» με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, έτσι ώστε να αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030. Γίναμε πρεσβευτές των 17 ΠΣΒΑ, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, ένα αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα. Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως που συμμετέχουν στο Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου για να φτιάξουμε έναν καλύτερο πλανήτη.In action for a better world

Το «The World’s Largest Lesson»  υλοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020 από την εκπαιδευτικό-συντονίστρια κα Σκιαδά Σταυρούλα και τον διευθυντή του σχολείου κο Μακρή Ιωάννη, στο πλαίσιο των μαθημάτων ΤΠΕ και Ευέλικτης Ζώνης και βασίστηκε στο ΑΠΣ. Έτσι, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών ενώ ταυτόχρονα δημοσιοποιούσαν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του «The World’s Largest Lesson«, τα αποτελέσματα κάθε δράσης ή έρευνάς τους.

Τέλος, κάθε μήνα εκδιδόταν ένα ψηφιακό τεύχος με δράσεις σχετικές με τους 17 ΠΣ από όλα τα συνεργαζόμενα στο project σχολεία. Ξεφυλλίστε τις σελίδες που αφορούσαν στις δράσεις του 8ου ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας παρακάτω:

The World’s Largest Lesson magazine

 

 

Top