Γονείς, προσοχή! Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο…

diadiktio-paidi

Το διαδίκτυο είναι ένας μαγικός εικονικός κόσμος πληροφοριών και διασκέδασης. Πολλά παιδιά παίζουν εκεί βιντεοπαιχνίδια, συνδέονται στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης και βλέπουν βίντεο.  Αλλά το διαδίκτυο συχνά είναι επικίνδυνο μέρος για παιδιά της ηλικίας 10 και κάτω. Η αφέλεια τους μπορεί να τα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα!
Γι’αυτό εφαρμογές, ειδικά σχεδιασμένες για τέτοιες περιστάσεις, υπάρχουν μόνο και μόνο για αυτό το πρόβλημα του «Internet».
Μέχρι και άνθρωποι, που ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς, συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους γονείς/κηδεμόνες του παιδιού στο τι παρακολουθεί, παίζει και σε ποιους μιλάει μέσα στο διαδίκτυο.
Διάσημα παιχνίδια όπως το Avakin life, Fortnite, Rules of Survival κ.τ.λ είναι κίνητρα για τους hackers ή  για επικίνδυνα άτομα ώστε να εισβάλλουν στο account του παιδιού σας, να κλέψουν χρήματα, να εκφοβίσουν ή μέχρι και να σκοτώσουν, να απαγάγουν και να παραπλανήσουν τους ανήλικους χρήστες. Μέσω ψεύτικων account, τα παιδιά σας μπορεί να εξαπατηθούν και να έρθουν αντιμέτωπα με εντελώς διαφορετικά άτομα από αυτά που γνώρισαν στο διαδίκτυο. Γι’αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και λεπτεπίλεπτο χειρισμό από τους ενήλικες που έχουν την υποχρέωση ασφάλειας του παιδιού.
ΠΟΤΕ μην παραμελείται ύποπτα στοιχεία στην συμπεριφορά του παιδιού σας στο διαδίκτυο *Internet*!

Από τη μαθήτρια Λυδία Π. του ΣΤ2.

Top