Επίσκεψη στο θέατρο

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 30•16

 Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015  η Α΄και Β΄ ταξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το θέατρο Olvio.Η παράσταση που παρακολουθήσαμε με το όνομα online παρουσιάζει την σχέση των νέων με το διαδίκτυο. Το ONLINE είναι ένα ψηφιακό περιβάλλον, όπου χωρίς σωματική και οπτική επαφή, με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας, δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να αποκτήσει φωνή και ελευθερία.Είναι μια κοινωνική  παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό, τους κινδύνους της ανωνυμίας,  των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών.

 Η εμπιστοσύνη, η φιλία, οι σχέσεις -με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας- μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το αίσθημα ικανοποίησης από την προβολή μας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εθιστικό, και η αποσύνδεση να μοιάζει αδύνατη.

 Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε απαντήσεις μαθητών Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων ενός ερωτηματολογίου που συντάχθηκε ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα με θέμα το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying) αλλά και την αποπλάνηση μέσω ψεύτικων προφίλ στα social media.

 Γενικότερα είναι μία ξεχωριστή παράσταση για το bullying και τη σχέση μας με το διαδίκτυο.

 Μετά το τέλος της παράστασης, ακολούθησε συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:

ΑΝΝΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  (Β3)

ΜΑΙΡΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ     (Β3)

ΕΛΕΑΝΝΑ ΝΤΕΝ ΜΠΡΑΜΠΕΡ    (Β4)

Σχολιάστε

Top