Η σημασία της φιλίας στη ζωή μας

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

φιλία 2021

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φιλία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη ζωή όλων μας. Είναι ένας όρος ο οποίος δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Άραγε δημιουργείται εύκολα σε ορισμένες ηλικίες και διαφυλάσσεται το ίδιο;

Είναι γεγονός ότι η αξία της φιλίας είναι τεράστια. Προσφέρει ιδιαίτερα συναισθήματα που κανείς άλλος δεν μπορεί να μας δώσει εκτός από τους φίλους μας. Οι φίλοι μας θα σταθούν στις δύσκολες στιγμές δίπλα μας για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε. Θα είναι ειλικρινείς μαζί μας, ώστε να καταλάβουμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι. Ακούνε με προσοχή τα προβλήματά μας και μας καταλαβαίνουν. Έτσι, μας κατευθύνουν προς το σωστό. Τέλος, προσπαθούν να μας προστατέψουν από κακοτοπιές και να μας προειδοποιούν γι αυτές.

Μην ξεχνάμε όμως, ότι για να κρατήσει μια φιλία χρειάζεται αλληλοσεβασμός, ειλικρίνεια και ανιδιοτελής προσφορά στον άλλον. Οφείλουμε να σεβόμαστε τον φίλο μας και να μην τον προσβάλλουμε. Η εμπιστοσύνη που θα έχουμε μεταξύ μας είναι εξίσου σημαντική. Γι΄ αυτόν τον λόγο τα προβλήματά του δεν πρέπει να τα μοιραζόμαστε με άλλους. Το να αφοσιωνόμαστε στον φίλο χωρίς ιδιοτέλεια, σημαίνει ότι έχουμε αίσθημα ευθύνης και σεβασμού και φεύγουμε από τα στενά όρια του εαυτού μας.

Καταλήγοντας, καταλαβαίνουμε ότι η αξία της φιλίας είναι σημαντική για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την κοινωνία αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά.

                                                                                                                                                                                                                                                  Ανδριάνα Καραμηνά (Β3΄)

Σχολιάστε

Top