Οι συνέπειες της τηλεόρασης

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

τηλεοραση 2021

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, τα παιδιά στις μέρες μας είναι προσκολλημένα σε μια οθόνη, ιδιαίτερα σε αυτήν της τηλεόρασης.

Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό ασκεί κακή επίδραση, κυρίως στα μικρά παιδιά. Πρώτον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερκατανάλωσης λόγω των διαφημίσεων. Ξέρουμε όλοι μας ότι οι διαφημίσεις εθίζουν τον πληθυσμό σε κατανάλωση προϊόντων που δεν έχει ανάγκη. Ύστερα, πολλές εκπομπές της τηλεόρασης προβάλλουν παράνομες και επιβλαβείς δραστηριότητες, όπως τη χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ, παράνομη οδήγηση και άλλα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν λανθασμένα πρότυπα. Επιπρόσθετα, τα παιδιά απομονώνονται από το κοινωνικό περιβάλλον, ακόμα και από το οικογενειακό.

Όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για την προστασία των παιδιών. Βασικό είναι να περιοριστεί η υπερβολική παρακολούθηση. Οι γονείς θα πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά σε άλλους τρόπους αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, όπως το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων ή δημιουργία κατασκευών. Έπειτα, θα ήταν εύκολο με τη βοήθεια των γονέων να αποκτήσουν κριτική σκέψη, να πηγαίνουν βόλτες και να συναντιούνται με φίλους.

Έτσι οι γονείς και κυρίως τα παιδιά, θα εξασφαλίσουν μια πιο υγιή ζωή, χωρίς να απομονώνονται παρακολουθώντας ανούσια τηλεοπτικά προγράμματα.

 

                                                                                    Ανδριάνα Καραμηνά (Β3΄)

Σχολιάστε

Top