Η σχέση μας με τα αδέσποτα ζώα

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 27•24

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ 2

Στην επoχή μας υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα ζώα σε καταφύγια, τα οποία έχουν ανάγκη για μια οικογένεια, για να να νιώσουν  αγάπη και ζεστασιά.

Πολλοί άνθρωποι υιοθετούν καθημερινά αρκετά αδέσποτα ζωάκια. Το γεγονός αυτό, δείχνει πως υπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι, που θεωρούν ότι με τον τρόπο της υιοθεσίας, συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων που βασανίζονται και υποφέρουν. Ακόμη ,η υιοθέτηση αδέσποτων ζώων, θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλα  προβλήματα, όπως κατάθλιψη ή μοναξιά, να βρουν παρηγοριά σε έναν τετράποδο φίλο. Επιπλέον, αυτή η ανιδιοτελής πράξη τους, θα βοηθήσει και τα ζώα να βρουν ένα ζεστό σπίτι. Ωστόσο, εάν πιστεύει κάποιος πως δεν είναι αρκετά υπεύθυνος και δεν έχει χρόνο να αφιερώσει σε ένα τέτοιο πλασματάκι, τότε δεν θα πρέπει να υιοθετήσει κάποιο κατοικίδιο, διότι χρειάζεται χρόνο να ασχολείται μαζί του και να το φροντίζει με ενδιαφέρον και αγάπη. Έτσι, δεν θα αισθάνεται ότι ταλαιπωρείται  ούτε εκείνος , ούτε το ζώο.

Όλοι μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προβληματιστούμε για τη σχέση μας με τα ζώα. Έχουν και αυτά ψυχή και χρειάζονται την αρωγή όλων μας. Μια επίσκεψη στα καταφύγια ζώων θα σας πείσει. Μια πράξη υιοθεσίας ζώων είναι μια πράξη αγάπης. Έτσι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!

                                                                              Καμπύλη Νάγια (Β΄1)

Σχολιάστε

Top