ROBOPYL – η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γράφει η Μαριαλένα Λιμενοπούλου (Α3)

2ο Βραβείο Ομαδικότητας στα core values κατέκτησε η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας Robopyl στον πανελλήνιο διαγωνισμό FLL ή αλλιώς FIRST(R) LEGO(R) League που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου 2018 στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν  η ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ . Η ομάδα μας κατόρθωσε και πέρασε με άνεση στον τελικό, όταν διαγωνίσθηκε στην προκριματική φάση στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2018.

Επιπλέον, τα πήγε εξαιρετικά και στο Robot game και στο robot design! Μυστικό της επιτυχίας το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και της καθηγήτριες μας σε συνδυασμό με το μεράκι και τη διάθεση να ολοκληρώνουμε αποστολές.

Καθοδηγούμενοι/ες  από τις προπονήτριες-καθηγήτριες μας, κ. Πάτκου και κ. Καράμπελα, ερευνήσαμε πως μπορεί να εφαρμοσθεί η ρομποτική στη συλλογή και αξιοποίηση του βρόχινου νερού. Επιπλέον, εστιάσαμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου στη συλλογή του βρόχινου νερού, στην ενημέρωση για τις πρακτικές της συλλογής βρόχινου νερού στο σπίτι, σε δημόσια κτίρια όπως στο σχολείο, στον τόπο μας ή αλλού, όπως γινόταν παλιά και όπως γίνεται σήμερα. Επίσης στόχος ήταν η απόκτηση θετικής στάσης απέναντι στην εξοικονόμηση νερού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια αφίσα παρουσίασης η οποία απεικόνιζε το πρότζεκτ μας, μια μακέτα, μια ιστοεξερεύνηση, ένα παιχνίδι σε scratch και τέλος κατασκευάσαμε και ένα ΥΔΡΟΡΟΜΠΟΤ. Το Hydrobot είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα με σκοπό την εξερεύνηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος μιας περιοχής, Η βασική έκδοση του Hydrobot αποτελείται από απλά και οικονομικά υλικά, όπως πλαστικοί σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικροί ηλεκτρικοί κινητήρες, Το σύστημα επεκτείνεται προσθέτοντας αδιάβροχες κάμερες, αισθητήρες, φώτα, και άλλα συστήματα, τα οποία προσδίδουν στο Hydrobot επιπλέον δυνατότητες, όπως τη μέτρηση της θερμοκρασίας του νερού, του φωτός (άρα της καθαρότητας)  τη συλλογή σκουπιδιών κλπ

maketa2

1gympyl_g

Τα οφέλη που αποκομίσαμε ήταν πάρα πολλά, αφού συνδυάσαμε ρομποτική και εφευρετικότητα με γνώση και προσωπικές αξίες! Μάθαμε για την ομαδική δουλειά, τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις αξίες της ομάδας, όπως τον σεβασμό, τη συνεργασία, την επικοινωνία και την κριτική σκέψη. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι το διασκεδάσαμε αφάνταστα!

Σχολιάστε

Top