Τα παραμύθια αναποδογύρισαν

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε ένα σπίτι μια μικρή που την έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα. Ήταν ένα άπληστο, κακό, αγενές κορίτσι που δεν λογάριαζε κανέναν. Έμενε μαζί με τη μαμά της σε μια χώρα που την έλεγαν αναποδογυριστρούλα. Μια μέρα η μαμά της της είπε:

-Κοκκινοσκουφίτσα χρυσό μου πάνε αυτό το καλάθι με φαγητό στη γιαγιά σου που είναι άρρωστη.

-Ουφ! Κι αυτή η γριά συνέχεια αρρωσταίνει! Να πας εσύ που είναι και μάνα σου! Διαμαρτυρήθηκε η Κοκκινοσκουφίτσα.

-Μα τι λόγια είναι αυτά; Πού τα έμαθες;

-Τι σε νοιάζει εσένα κουτσομπόλα;

-Αρκετά ως εδώ! Πήγαινε τώρα! Της είπε θυμωμένα η μητέρα της.

κοκκινοσκουφίτσα

 

Έτσι η Κοκκινοσκουφίτσα παίρνει τον δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς. Καθώς προχωρούσε προς τον προορισμό της, συνάντησε έναν ευγενικό, καλόκαρδο λύκο που ήθελε να την βοηθήσει. Αυτή τον αγνόησε αλλά δεν πρόσεξε ότι είχε έναν νερόλακκο μπροστά της. Ο λύκος θέλοντας να την βοηθήσει μπήκε μπροστά της και δεν την άφησε να πέσει.

Η αγενέστατη Κοκκινοσκουφίτσα του είπε:

-Μπορούσα να περάσω τον νερόλακκο και μόνη μου δεν χρειαζόμουν βοήθεια από ‘σένα κι επίσης έχω να πάω ένα καλάθι στη γριά μου, γι’ αυτό εξαφανίσου από μπροστά μου!

-Συγγνώμη εγώ ήθελα απλά να βοηθήσω, είπε ο λύκος και την χαιρέτισε ευγενικά.

Η Κοκκινοσκουφίτσα έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς της, της πέταξε το καλάθι στα μούτρα κι έφυγε βαριεστημένη. Εκεί όμως που περπατούσε είδε πάλι τον λύκο, ταυτόχρονα όμως είδε κι έναν κυνηγό. Ο κυνηγός μόλις είδε τον λύκο πήγε να τον σκοτώσει, όμως γρήγορα κατάλαβε πως ο λύκος ήταν ήρεμος και καλός.

Όταν η Κοκκινοσκουφίτσα είδε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον λύκο ο κυνηγός, θύμωσε, πήρε την καραμπίνα του κυνηγού και μπάμ!μπάμ! Σκότωσε τον λύκο και τον κυνηγό.

Μόλις έφτασε στο σπίτι της τι να δει! Η γιαγιά της ήταν μέσα και ήταν πολύ θυμωμένη. Τότε έβγαλε από την τσέπη της ένα μαγικό ραβδί, την στόχευσε μ’ αυτό και είπε τα εξής λόγια: «νζιγκλιγκικλόν. Το κακομαθημένο κοριτσάκι καλό να γίνει στη στιγμή νζιγκλιγκικλόν.»

Αμέσως η Κοκκινοσκουφίτσα έγινε καλή, ζήτησε συγνώμη και η γιαγιά με το μαγικό ραβδί της ανάστησε τον λύκο και τον κυνηγό.

Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Ελευθερία Τζουβαρά

Σχολιάστε

Top