«Ο καλός ο λύκος»

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μικρό σπιτάκι κοντά στο δάσος ζούσε μια οικογένεια που είχε ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι το έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα γιατί φορούσε πάντα ένα κόκκινο σκουφάκι.

Η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν ένα κακομαθημένο κοριτσάκι που έβαζε παγίδες στα ζώα του δάσους και τα ταλαιπωρούσε καθημερινά!

Κάποιο πρωί η μαμά της ετοίμασε ένα καλάθι με τρόφιμα και φαγητά και της το έδωσε να το πάει στη γιαγιά. Της είπε όμως να μην περάσει μέσα από το δάσος και να μην ενοχλήσει τα ζωάκια του δάσους.

Η Κοκκινοσκουφίτσα έδωσε την υπόσχεσή της αλλά δεν την κράτησε! Πέρασε λοιπόν μέσα από το δάσος. Περίμενε να δει τον λύκο πιασμένο σε καμιά παγίδα από αυτές που είχε στήσει. Όμως απρόσεχτη όπως ήταν, ξαφνικά πέφτει μέσα στον λάκκο που είχε φτιάξει η ίδια για τον λύκο και τον είχε καλύψει καλά με κλαδιά για να μην φαίνεται. Άρχισε να φωνάζει και να κλαίει γιατί φοβόταν.

Μετά από λίγη ώρα πέρασε από εκεί ο λύκος. Την είδε μέσα στον λάκκο και έφυγε. Η Κοκκινοσκουφίτσα απελπίστηκε. Όμως ο λύκος πήγε και ζήτησε βοήθεια από έναν πολύ καλό κυνηγό που γνώριζε.

Ο κυνηγός με τον λύκο πήγανε στο δάσος εκεί που έδειξε ο λύκος και βγάλανε την Κοκκινοσκουφίτσα από τον λάκκο.

Από τότε η Κοκκινοσκουφίτσα έβαλε μυαλό και δεν ξαναέκανε ποτέ παγίδες για τα ζώα του δάσους, ούτε και τα ενοχλούσε. Παρέα με τον λύκο πήρανε το καλάθι με τα φαγητά και το πήγανε στην άρρωστη γιαγιά.

Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Τάσος Χατζηπάντου

Σχολιάστε

Top