«Η παγίδα»

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που το έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα. Με τη διαφορά ότι σε αυτό το παραμύθι δεν θα συναντήσουμε την καλή Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό τον λύκο.

Η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν πολύ άτακτο κορίτσι. Δεν βοηθούσε καθόλου την μαμά της στις δουλειές και γενικά ήταν πολύ ανυπάκουη.

Είχε και μια γιαγιά που έμενε ψηλά στο βουνό. Κάθε φορά που η μαμά ζητούσε από την Κοκκινοσκουφίτσα να πάει φαγητό στη γιαγιά γινόταν φασαρία. Στο δρόμο για τη γιαγιά της τυραννούσε τα διάφορα ζώα που συναντούσε. Σε άλλα πετούσε πέτρες, άλλα τα χτυπούσε με ξύλα και γενικά με τον τρόπο που τους μιλούσε έδειχνε πως τα αντιπαθούσε πάρα πολύ.

Μια μέρα είδε έναν λύκο τον οποίο δεν μπόρεσε να τον χτυπήσει. Σκέφτηκε λοιπόν να του στήσει παγίδα για να τον πιάσει και να τον σκοτώσει. Έστησε λοιπόν μια θηλιά με ένα σκοινί για να τον πιάσει.

Την επόμενη μέρα πηγαίνοντας στο βουνό ξέχασε την παγίδα που έβαλε και πιάστηκε η ίδια. Κρεμάστηκε στο δέντρο και άρχισε να φωνάζει βοήθεια.

Εκείνη την ώρα περνούσε ο λύκος. Την είδε κρεμασμένη να φωνάζει βοήθεια, αλλά σκέφτηκε πως ο ίδιος του δεν μπορούσε να τη βοηθήσει. Πήγε τρέχοντας προς το σπίτι της γιαγιάς για να βρει κάποιον και να του ζητήσει βοήθεια με τον τρόπο του.

Συνάντησε έναν κυνηγό που για καλή του τύχη δεν τον πυροβόλησε. Του έδωσε να καταλάβει με τον τρόπο του και τον οδήγησε προς την Κοκκινοσκουφίτσα.

Ο κυνηγός κατέβασε την Κοκκινοσκουφίτσα, η οποία κατάλαβε ότι ο λύκος την έσωσε. Ζήτησε από τον κυνηγό να μην τον σκοτώσει και ορκίστηκε στον εαυτό της να μην ξαναχτυπήσει κανένα ζώο και να είναι πολύ υπάκουη στη μαμά της.

Έτσι άλλαξε συμπεριφορά και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Ισμήνη Χαραλαμπίδου

Σχολιάστε

Top