H Iερά Εξέταση στο κινητό μας ;

ΑΠΟ: 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Μάι• 28•24

γοογλε_Εικόνα1

Όταν η μηχανή αναζήτησης λειτουργεί ως «χαφιές» για τους ανθρώπους… και οι αλγόριθμοι αναπαράγουν τα κοινωνικά στερεότυπα…

Στις 24 Ιουνίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής ανέτρεψε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, γυρνώντας τις ΗΠΑ 50 χρόνια πίσω και δίνοντας στις 50 πολιτείες την εξουσία να θεσπίζουν τους δικούς τους νόμους περί αμβλώσεων, μια εξουσία την οποία είχε αφαιρέσει το 1973.

Μέσα σε μια εβδομάδα επτά πολιτείες είχαν απαγορεύσει τις αμβλώσεις (με κάποιες εξαιρέσεις, όπως όταν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας).

Τα ποσοστά των αμβλώσεων είναι παρόμοια στις χώρες με και χωρίς απαγορεύσεις. Στις μέρες μας τα χάπια άμβλωσης, τα οποία λειτουργούν σε περισσότερο από το 95% των περιπτώσεων όταν λαμβάνονται κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα εβδομάδων της εγκυμοσύνης, μπορούν να παραγγελθούν μέσω διαδικτύου. Στη Βραζιλία πωλούνται από παράνομους εμπόρους ναρκωτικών. Οι αξιωματούχοι στις φτωχές χώρες συχνά κάνουν τα στραβά μάτια σε ιδιωτικές κλινικές που κάνουν αμβλώσεις παρά τον νόμο. «Και πολλές απελπισμένες γυναίκες καταφεύγουν σε κρυφές κλινικές.»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 23.000 γυναίκες πεθαίνουν από επικίνδυνες αμβλώσεις κάθε χρόνο.

Από την άλλη πλευρά,  σε πολλές αμερικανικές πολιτείες που απαγορεύονται οι εκτρώσεις, υπάρχουν πολλές καταγγελίες γυναικών που έχουν αποφασίσει  να διακόψουν την κύησή τους ότι παρακολουθούνται…

Τα προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου για αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Είναι πιθανόν τα πρώτα αποτελέσματα να τις παραπέμπουν σε ένα από τα γραφεία τα οποία προσποιούνται ότι αποτελούν ιατρικές κλινικές  για αμβλώσεις ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν κέντρα … κατήχησης  εναντίον των εκτρώσεων…

Τα γραφεία αυτά χρηματοδοτούνται από ΜΚΟ που συχνά συνδέονται με παραθρησκευτικές και ακροδεξιές οργανώσεις που έχουν κατηγορηθεί ότι μεταδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τις εγκυμοσύνες και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα γραφεία αυτά είναι τρεις φορές περισσότερα από τις πραγματικές κλινικές και δαπανούν τεράστια ποσά σε παραπλανητικές διαφημίσεις . Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια η  ηγέτιδα εταιρεία  στο χώρο…… εισέπραξε από τέτοιες διαφημίσεις περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια…

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι οι διαφημίσεις αυτές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο προς τις γυναίκες που έχουν χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα ….

Ακόμη και αν όμως η γυναίκα αυτή καταφέρει να εντοπίσει μια πραγματική κλινική για να προχωρήσει στην ιατρική πράξη , παρά τις όποιες δυσκολίες της θέσει η μηχανή αναζήτησης της πασίγνωστης ηγέτιδας εταιρίας , η υπηρεσία προσδιορισμού χαρτών της ίδιας εταιρίας ……μπορεί θεωρητικά να σε καταδώσει στις αρχές…

Σε πολιτείες που απαγορεύονται οι εκτρώσεις η αστυνομία έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την εταιρεία να παρουσιάσει το ιστορικό των επισκέψεων που έχεις πραγματοποιήσει σε κλινικές χρησιμοποιώντας το σύστημα GPS και στη συνέχεια να το προσκομίσει ως ενοχοποιητικό στοιχεία στα δικαστήρια!

Συνήθως η εταιρεία πάντα ανταποκρίνεται στα αιτήματα της αστυνομίας …

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ έχει αποφασίσει να άρει τη  συνταγματική προστασία των εκτρώσεων οπότε η κυρίαρχη εταιρία  υποσχέθηκε να διαγράψει αυτές τις πληροφορίες αν και υπάρχουν καταγγελίες ότι το 40% αυτών εξακολουθεί να υφίσταται.

Είναι εύλογο το ερώτημα: Μήπως οι ισχυροί αυτού του πλανήτη και οι τεχνοκράτες που μας κυβερνούν προγραμμάτισαν τους αλγόριθμους  ανάλογα με τις δυνάμεις της αγοράς και εκείνοι άρχισαν πλέον να αναπαράγουν τα κοινωνικά- φυλετικά- σεξιστικά  στερεότυπα της κοινωνίας στην οποία δημιουργήθηκαν;

Τζένη Γιαννακοπούλου Β3

 ΠΗΓΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Top