Το Chat GPT και το νέο Bing

 

Το έτος 2015 ιδρύθηκε το ερευνητικό εργαστήριο, πάνω στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, OpenAI, από τους Ilya Sutskever, Greg Brockman, Trevor Blackwell, Vicki Cheung, Andrej Karpathy, Durk Kingma, Durk Kingma, John Schulman, Pamela Vagata και Wojciech Zaremba. Επίσης Οι Elon Musk και Sam Altman ήταν κάποια από τα πρώτα μέλη.

Το έτος 2018, το OpenAI έφτιαξε το μοντέλο γλώσσας GPT-1 (Generative Pre-trained Transformer 1). Τον Νοέμβριο του 2022, το Open AI, εξέδωσε δημόσια το νέο της εργαλείο, τεχνητής νοημοσύνης, το Chat GPT, μία μηχανή απάντησης ερωτήσεων, βασισμένη σε νεότερες εκδόσεις του GPT, τις GPT-3.5 και GPT-4. Το Chat-GPT, μπορεί να απαντήσει σε (ορισμένες) ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες, αλλά και να συνομιλήσει, μαζί τους, να γράψει εκθέσεις, ποιήματα και άλλα. Το Chat-GPT μπορεί να συνομιλήσει με τους χρήστες και στα Ελληνικά. Η νεότερη έκδοση του Chat-GPT, είναι το Chat-GPT 4 και η ημερομηνία κυκλοφορίας του, έχει ανακοινωθεί για τον Σεπτέμβριο του 2023 και η έκδοση 5 θα κυκλοφορήσει μάλλον κάποια στιγμή το 2025.

Το 2019 η εταιρία λογισμικού Microsoft, επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο εργαστήριο Open AI. Η εταιρία, επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο του 2023 ότι θα κάνει στο εργαστήριο  μία μεγάλη μακροχρόνια επένδυση , η οποία φημολογείται να κοστίσει  10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, η Microsoft κυκλοφόρησε μόνο σε έναν συγκεκριμένο αριθμό χρηστών, ένα εργαλείο για τον φυλλομετρητή τους, τον Microsoft Edge, το εργαλείο ονομαζόταν “νέο Bing”, το οποίο ονομάστηκε από την μηχανή αναζήτησης της εταιρίας, το bing. Το εργαλείο χρησιμοποιούσε την μηχανή του Chat-GPT και έκανε ό,τι κάνει το Chat-GPT, απαντούσε στις ερωτήσεις των χρηστών, αλλά το “Νέο  bing” ψάχνει σε ιστοσελίδες του παγκόσμιου ιστού, να συντάξει τις απαντήσεις του. Το Chat-GPT έχει πρόσβαση σε δεδομένα που του δόθηκαν από το 2017, έτσι δεν μπορεί να απαντήσει όλα τα ερωτήματα και απαντά άλλα λάθος. Το νέο bing, δεν δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει, την κλασσική αναζήτηση στην οποία ο χρήστης έχει μια λίστα με πολλούς υπερσυνδέσμους, τους οποίους πατά για να μπει στην ιστοσελίδα, αλλά για να δημιουργηθεί μια πιο εύκολη. Φυσικά και θα χρειαζόμαστε ακόμα την παραδοσιακή αναζήτηση, όταν θέλουμε για παράδειγμα να κατεβάσουμε μία εφαρμογή, αλλά στην αναζήτηση πληροφοριών, η αναζήτηση, μέσω συνομιλίας είναι μια πολύ καλή λύση. Φυσικά, η αναζήτηση με το “Νέο Bing” κάνει και λάθη, γιατί ο παγκόσμιος ιστός κάνει λάθη, καθώς από αυτόν αντλεί τις πληροφορίες του. Αυτή τη στιγμή, το “Νέο Bing” υπάρχει μόνο για τον Microsoft Edge, αλλά κατά την γνώμη μου τουλάχιστον αυτό θα ισχύει μόνο μέχρι να φτάσει σε ένα λίγο πιο εξελιγμένο στάδιο.

Υπάρχουν διάφορες επεκτάσεις για το Google Chrome, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλείς φυλλομετρητής, αυτή τη στιγμή, οι οποίες κάνουν την δουλειά του “Νέου Bing” . Τέτοιες επεκτάσεις είναι τα: Chat GPT for Google, WebChatGPT κ.α.

Η Alphabet, έκανε μια παρουσίαση για ένα δικό της εργαλείο, παρόμοιο με το “Νέο Bing”, το “Google Bard”, αλλά η παρουσίαση ήταν πολύ ελλιπής και τώρα η Alphabet, προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Microsoft, για το μονοπώλιο της αναζήτησης, εκδίδοντας το “Google Bard” όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Πηγές:

www.stealhoptional.com

  https://www.ghacks.net/2023/02/15/when-is-microsoft-dropping-the-      exciting-new-bing-ai/

https://blogs.microsoft.com/blog/2023/02/07/reinventing-search-with-a-new-ai-powered-microsoft-bing-and-edge-your-copilot-for-the-web/

https://www.bbc.com/news/technology-64374283

https://www.forbes.com/sites/qai/2023/01/27/microsoft-confirms-its-10-billion-investment-into-chatgpt-changing-how-microsoft-competes-with-google-apple-and-other-tech-giants/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-23/microsoft-makes-multibillion-dollar-investment-in-openai

https://fortune.com/2023/01/23/microsoft-investing-10-billion-open-ai-chatgpt/

https://www.cnbc.com/2023/01/10/microsoft-to-invest-10-billion-in-chatgpt-creator-openai-report-says.html

https://abdalslam.com/chat-gpt-5-release-date

https://drewisdope.com/chatgpt-5-release-date/

https://openai.com/blog/chatgpt

 

 

 

 

ChatGPT copilot στον Google Chrome μέσω επέκτασης: https://youtu.be/CdsluwPT6q8

 

ChatGPT copilot στον Mozilla μέσω επέκτασης: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/new-bing-anywhere/?utm_source=addons.mozilla.org&utm_medium=referral&utm_content=search

Microsoft Edge download: https://www.microsoft.com/en-us/edge/download?form=MA13FJ

 

 

 

Αρθρογράφος: Χαλκιάς Κωνσταντίνος

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης